Så får du jämn solbränna när du solar – 8 saker att tänka på

Sola säkert med solskyddsfaktor och bli brun. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Maxa solbrännan genom att följa dessa åtta knep när du är ute i solen – utan att skada huden. Blir du ändå inte brun? Då kanske det är dags att testa brun utan sol!

Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partners Adtraction, Adviral, Tradedoublr och APPRL.

Nu när solen är här är det många som strävar efter att få till den där perfekta solbrännan. Men hur enkelt är det egentligen? Beroende på vad du har för pigment kan det vara olika svårt att bli brun, men oavsett detta finns det några knep du borde tänka på när du är ute i solen!

Skrubba kroppen

Kanske har du märkt att du ibland flagnar när du står i duschen? Innan du går ut för att sola, skrubba kroppen i duschen och ta bort alla döda hudceller. 

Skrubb från Rituals. Köp här.

Skrubbvante för 29 kronor. Köp här.

Löwengrip Body Care, 239 kronor. Köp här.


Bär inte smink

Ta bort sminket och ha inte onödiga produkter på dig. Parfym kan till exempel ge dig pigmentfläckar när du är ute i solen. 

Använd solskyddsfaktor (och smörj in i god tid!)

Vanligtvis kanske du smörjer in dig på stranden eller precis innan du ska gå ut i solen? Dags att tänka om! Det allra bästa är att smörja in dig i god tid för att krämen ska hinna sjunka in i huden. Räkna med minst en halvtimme. Har din SPF blivit gammal? Så här vet du.

Solkräm för ansiktet som inte ger dig finnar, ACO 50+. 

Solkräm från Vichy som ska ge mindre rynkor och skönhetsfläckar. Köp här.

Bränn dig inte

Att bränna sig är aldrig bra då det blir en skada i huden och ökar risken för hudcancer. Så fort huden börjar bli röd bör du täcka området eller gå till skuggan samt smörja in med SPF. En röd och skadad hud ger ingen snygg bränna! Är skadan redan skedd? Då måste du göra det här direkt.

Var försiktig i solen mitt på dagen

Sola inte mellan klockan 11-14 då solen är som starkast. Har du en iphone kan du kolla in väderappen och skrolla ner under din valda stad. Där finns det något som heter UV-index. Denna siffra förklarar hur hög den skadliga strålningen från solen är just då på en skala 1-10.

Glöm inte att du faktiskt också blir brun i skuggan! 

Skydda dig med en hatt, och passa på att vara trendig ute i sommarvärmen! Modellbild: Glitter

Hårscarf, 39 kronor (ord. 79 kr). 

Solhatt från Vero Moda, 199 kronor. 

Dekorativt hårspänne från Glitter.


Rör på dig i solen

Istället för att ligga och pressa i en solstol, var aktiv och gör något utomhus. Spela fotboll med vännerna eller gå en promenad. På så sätt blir din bränna jämn över hela kroppen!

Använd after sun eller återfuktande kräm 

Detta är viktigare än vad man tror. För att brännan ska hålla sig fin är det bra att återfukta huden med en svalkande after sun eller en återfuktande body lotion. Då slipper huden torka ut och tappa färg.

Testa brun utan sol

Alla blir inte så lätt bruna. Vill du åt en snygg och fräsch bränna kan det vara värt att testa brun utan sol (och det behöver inte vara så krångligt som det låter!) Vi har testat flera olika produkter och recenserat de bästa, så behöver du tips, klicka här!

Redaktionens favoriter hittar du här!

Skir. Köp den här.

Ida Warg, Self-Tanning Mousse. Köp här.

Cocoa Brown. Köp här.

Känner du att du blir fläckig när du använder bus-produkter? Det finns några vanliga fel många brukar göra. Se i videon.

Mer:

Det här händer med ditt ansikte om du solar med smink

Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partners Adtraction, Adviral, Tradedoublr och APPRL.