Hur du bleker håret naturligt hemma  – 4 tips

Här är tips på saker som bleker ditt hår naturligt.
Här är tips på saker som bleker ditt hår naturligt. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Vill du undvika slitage, frisörer, kemikalier och slippa betala massa pengar? Här är fyra naturliga sätt att ljusa upp ditt hår.

Bleka håret hemma 

Är du sugen på att bleka håret men drar dig för att gå till frisören? Det finns sätt att bleka håret hemma utan att behöva gå till en salong! Här tipsar vi om hur du kan bleka håret själv, på ett naturligt sätt!

1. Ha citronjuice i ditt balsam för att bleka håret när du tvättar det

Citron bleker håret, men kan också vara skadligt för ditt hår. Därför kan du blanda i lite citronjuice i ditt balsam eller tillsammans med kokosolja och låta det sitta i en stund – på så sätt ljusar du upp håret samtidigt som det blir mer skonsamt. 

Läs mer: Frisyrer 2022

2. Vitamin C kan bleka håret

Att Vitamin C bleker ditt hår är inget nytt. Försök att få i så mycket vitamin i håret du kan, så kommer du se skillnad. Kanske fixa lite vitamin C i en sprayflaska och spraya på håret lite då och då! 

Foto: Unsplash

3. Äppelcidervinäger kan också bleka ditt hår hemma

Skonsamt ska äppelcidervinäger sakta men säkert ljusa upp ditt hår. Det är även bra för dig som vill bli av med frissigt hår och saknar glansen!

4. Gör en hemmagjord mask som bleker håret med kanel och honung 

Ta en masked kanel, 2 matskedar honung och 1 matsked olivolja och blanda allt tillsammans. Då får du en hårmask som naturligt ljusar upp ditt hår och samtidigt vårdar det. Ha i masken i flera timmar för bästa resultat – vanligt är att folk sover med den.

Mer:

4 myter om ögonbryn du måste sluta tro på nu

Jag gick från brunett till blondin utan frisör – så gjorde jag