Hårtrender 2022: Hårfärger och frisyrer att satsa på

Hårtrender under 2022.
Hårtrender under 2022. - Foto: Pexels / Pexels
Dela på Pinterest
Frisyrer 2022 - Frisören Ida Sol spår alla hårtrender i höst och ger sina tips för looken att gå på!

Kolla in vår uppdaterade artikel om Frisyrer 2023 

Är du redo att blicka framåt och glutta på fönstret till hårtrenderna under 2022? På Modette pirrar det lite extra inför det nya året. Vi tog kontakt med Ida Sol som driver salong Moon på Söder i Stockholm. Hon tog fram en lista på de viktigaste hårtrenderna vi kommer se mycket av under hela 2022. 

Läs mer: VIDEO: Så gör du egen utbakad fläta på dig själv

Frisyr 2022: 5 hårtrender vi kommer se mer av

Wolf haircut, shaggy och den tidlösa boben är några av de frisyrerna som Ida Sol spår som viktiga hårtrender under 2022. Här är hela listan! 

1. Wolf Haircut 

Sommrens hetaste shag har varit wolf haircut – en lite mer feminin variant av en klassisk hockeyfrilla. Ida Sol tror starkt på frisyren och tror inte vi kommer tröttna på den på länge.

 – Wolf haircut kommer fortfarande utvecklas och vara en stark hårtrend 2022, berättar Ida Sol.

2. Shaggy haircut


Shaggy haircut kommer också ta oss vidare in i hårtrenderna för 2022. 70-talet flirtar lite med 20-talet i den här locken som är perfekt för den med längre hår, säger Ida:

 – Shaggy haircut är numera ett måste bland de som har längre hår med svall eller lockigt hår!

3. Mullet haircut

En frisyr som trendar starkt och som kommer fortsätta vara viktig även under 2022 är den moderna twisten på hockeyfrisyren. Inte riktigt en wolf haircut, som under 2022 är mer åt det feminina hållet, utan en frisyr som passar såväl män, kvinnor och icke binära. 

 – Den som siktar på en mer "icke-binär" frisyr kommer vilja ha en modern twist av hockeyfrisyren, berättar Ida Sol på salong Moon.

4. Lockar, lockar, lockar

Foto: Unsplash

 – Vi kommer även se mer naturliga looker som att fler våga hylla sitt ”lockiga/texurerade/afro hår”, säger Ida.

Så bort med plattången och allt som tvingar bort din naturliga look. Lockarna kommer dominera hårtrenderna under hela 2022.

5. French bob

– Även den trendsäkra ”boben” över axlarna med eller utan lugg kommer fortfarande vara ett stilsäkert val, menar Ida Sol.

2022: Hårfärger och toningar du ska satsa på

Hårfärgstrenderna under 2022 kommer gå åt två olika håll: att accentuera det naturliga – eller helt enkelt go all in för att enbart färga lugg, halva håret och köra mjuka slingor. Galna färger som neon kommer folk fortsätta vilja experimentera med, vi är inte mätta på det än spår Ida.

 – Nästa års hårfärgstrend kommer variera mellan mer naturliga färger! Antingen ha sin egen hårfärg, mjuka slingor, och våga hylla sina grå hårstrån som smyger sig på, berättar Ida.

Hon fortsätter.

 – Vi kommer att fortsätta se att fler väljer att våga färga enbart sin lugg, halva håret eller underhåret.

 – Även mera galna starka färger kommer att vara 2022 val av färg. Kombinera svart och vitt, eller varför inte rosa och gult? 

Kommer luggen vara en hårtrend under 2022?

  – Luggen kommer vara mer åt 60-talet mjuk och svepande, mer bohemisk, gissar Ida.

Kommer vi få se något nytt? Eller hittar ett gammalt årtioende tillbaka till våra frisyrer igen? 

 – Jag tror starkt på att vi kommer att få se en mix av alla årtionden! Från 60-talet ända till 00-talet då mer våghalsiga ungdomar kommer att mixa fram hel 20-talets heta frisyrer och färger. Punk / bohemiskt kommer vara en stark trendkombo.

Går vi åt mer naturligt eller mer “skrikigt” hårmode?

 – Vi går mer åt det naturliga för många, men vi ser en lika stor trend att allt fler vågar sig på mer skrikiga färger för att bryta den så kallade normen om vad som är accepterat i samhället. 

Om 80- och 90-talet hade hårsspray – vad är 20-talets stora hårprodukt?

 – De flesta har i sitt hem ett torrschampo/pulver, en given produkt ett måste för alla som inte orkar att tvätta håret för ofta eller bara vill ha mer volym och textur, avslutar Ida Sol på salong Moon.

Mer:

Browlift – allt du vill veta om ögonbrynstrenden