Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför blir ditt hår frissigt – 5 anledningar du orsakar själv

Därför får du frissigt hår

Dela på Pinterest
Att bli av med frissigt hår är inte alltid det lättaste. Men det finns några saker du själv kan göra för att undvika eller motverka det, redan innan det uppstår.

Upplever du att ditt hår är frissigt trots att du använder oljor eller andra produkter som ska motverka det? Då kan det vara så att du gör andra misstag som faktiskt orsakar frissigt hår, skriver Huffington post. För, det finns visa saker som du själv är skyldig till – som skadar ditt hår rejält.

Frissigt hår
Bildkälla: Unsplash

1. Du använder schampo med sulfater

Sulfater är salter av svavelsyra. Det finns i flera olika produkter får hår, rengöringsprodukter, tvålar och tandkräm. Det är ett fettlösande medel som gör att håret blir rent, och också det som gör att schampot löddrar när du tvättar håret. Men, om du har torrt och slitet hår så kan sulfater göra det värre. Det tränger in i håret och torkar ut det innefrån. Så, satsa på ett schampo fritt från sulfater! Tips är detta från Kérastase.2. Du tvättar håret i för varmt vatten

Om du tvättar håret med supervarmt vatten så kommer hårets naturliga olja försvinna, en olja som annars håller håret mjukt och lent. Så, om du har problem med frissigt hår – sänk värmen på vattnet i duschen! 

3. Du rör ditt hår för mycket

Det här är lite svårt att undvika. Men ju mer du rör ditt hår desto mer frissigt blir det, speciellt om du har handkräm eller någon annan produkt på händerna.

Frissigt hår som blåser
Bildkälla: Unsplash

4. Du torkar håret i handduken

När ditt hår är blött så är det som mest känsligt. Att då sätta upp det i en turban och låta det torka är inte speciellt skonsamt. Det bästa för att undvika friss och slitet hår är att låta det torka naturligt.

5. Du använder verktyg med värme

Plattång, locktång, hårfön och alla andra prylar vi gärna använder för att styla håret. Glöm inte värmeskyddet! Har du problem med håret borde du undvika dessa verktyg helt och hållet, då värmen sliter och förstör håret.

Mer:

Så håller du ditt blekta hår ljust – utan att färga om det

Gilla Modette på Facebook!