Sova med sidenörngott – 4 fördelar för huden och håret

Sidenörngott är bra för både hud och hår 
Sidenörngott är bra för både hud och hår – här listar vi fördelarna. - Foto: Av Yuliya Loginova/ Shutterstock
Dela på Pinterest
Är du en skönhetsjunkie och vill sova extra gott om natten? Då borde du införskaffa dig ett sidenörngott. Här listar vi flera skönhetsfördelar!

Denna artikel innehåller kommersiella länkar till återförsäljare.

Hypen kring sidenörngott fortsätter! Men hjälper det verkligen? Och vilka fördelar finns det? Vi har snackat med Anna Kammerson som är delägare på Soà Stockholm, ett bolag som gör sidenörngott i 100 procent mullbärssiden för hår och hy.

Sidenörngott – 4 fördelar 

Mullbärssiden, som är världens mest exklusiva tyg, har flera egenskaper som gör sidenörngottet till den ultimata skönhetsprodukten. Örngott av mullbärssiden har faktiskt länge använts för att förebygga både slitage och fina linjer i ansiktet, men det är också skönt och svalkande att sova på. Så vad finns det för skönhetsfördelar? Här listar vi fyra stycken med hjälp av experten Anna. 

1. Undviker slitage på håret

Känner du att ditt hår lätt blir slitet? Då kan ett sidenörngott hjälpa. Den främsta egenskapen enligt Anna är just den den friktionsfria ytan.

– Ett sidenörngott gör att du undviker slitage då håret glider över en len yta istället för att slitas mot ett strävt material som bomull eller linne, säger hon.

Läs även: Så får du håret att växa med hjälp av rosmarinolja – 4 tips

2. Motverkar tovor i håret

För de med torrt eller skandinaviskt hår, sköra och fina strån, är sidenörngottet en riktig game changer.

– Den lena ytan motverkar därmed även tovor, och du slipper onödig och våldsam borstning som i sig minimerar slitage, berättar Anna vidare.

3. Bra för känslig hy 

För de med känslig hy är sidenets hypoallergena egenskaper A och O. 

– Siden är naturligt resistent mot kvalster, mögel, damm och svamppartiklar som annars lätt samlas i ett vanligt örngott. Detta gör att man sällan behöver tvätta sitt sidenörngott - vädring räcker långt.

4. Håller ansiktet och håret återfuktat

Siden absorberar väldigt lite fukt, till skillnad från ett vanligt örngott. Därför kommer ditt ansikte och hår hålla sig återfuktat under hela natten. Din nattkräm kommer inte heller "tas upp" av tyget.

– Ju äldre man blir desto oftare vaknar man upp med sovrynkor orsakat av vecken på ett vanligt örngott. Detta beror på att huden med tiden förlorar sin elasticitet. På sikt tros sovrynkor skapa permanenta rynkor, men håller du ansiktet återfuktat, och låter det vila på en glatt yta, har du skapat de bästa förutsättningarna, berättar Anna. 

Läs även: Värmeskydd – bäst i test

Bra örngott för hud och hår

En sån härlig färg på lakan! Sovrummet kommer se ut som ett hotellrum, du hittar örngottet här!Sidenörngott från Amelie Soie Beauty Pillow i äkta mulberrysiden. Köp här.


Örngott i 100% mullbärssilke. Köp det här för 449 kronor.


Vill du börja i liten skala? Köp en silkessnodd för håret – här hittar du den!

Mer:

Vitaminer för håret – 5 tips för ett långt och friskt hår

Därför kliar din hårbotten – 6 orsaker

Så hittar du rätt parfym: Test för att hitta din signaturdoft

6 saker som kan göra ditt hår fettigt – visste du det här?

Denna artikel innehåller kommersiella länkar till återförsäljare.