5 tips på hur du kan fira Valborg med dina vänner

Valborg
Tips på hur du kan fira valborg med vänner – på distans. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Nästa vecka är det Valborg! Därför har vi listat 5 tips på hur du kan fira valborg. Se nedan!

Efter en coronapandemi går det nu att fira Valborgmässoafton som vanligt igen! Men vet du inte hur?
Här är fem saker du och dina vänner kan göra hemma på valborg. 

1. Virtuell smakprovning

Gör Valborg lite roligare hemifrån genom att göra en virtuell smakprovning. Det kan vara chipssorter, ölprovning eller varför inte smaka på olika ostar. Tips är att alla väljer en sort var och samlar fakta om den, sedan via videosamtal kan ni diskutera och prata om varje sort och föra ett poängschema. Så kul!

2. Majbrasa?

Samla dina vänner, plocka fram något gott att snacksa på och titta på en mysig majbrasa tillsammans. Finns det ingen majbrasa? 

3. Laga mat ihop på distans

Delar du och din bästis samma passion för matlagning och härliga maträtter? Då kan du och din vän utmana varandra i vem som kan laga den godaste och snyggaste rätten. Kanske älskar ni båda tryffelpasta? Om så är fallet, plocka ihop ingredienserna, laga maten tillsammans, lägg upp fint och njut!

4. Beerpong-tävling

Ställ sedan upp koppar, glas eller muggar på mitten av bordet och fyll med valfri dricka. Det går givetvis bra med alkoholfria alternativ. Sedan turas ni om att kasta en boll som ska träffa muggarna. 

5. Karantänkonserter

Kolla därför om nån av dina favoritartister kommer arrangera en konsert av något slag som du och dina vänner kan titta på.

Mer:

Är valborgsmässoafton en röd dag? Här är svaret!

6 tips på hur du firar en födelsedag hemma – i coronatider