Mest läst

5 tips på hur du kan fira valborg med vänner – på distans

Dela på Pinterest
Valborgsfirandet i år kommer se väldigt annorlunda ut och många av oss kommer få fira det hemma. Därför har vi listat 5 tips på hur du och dina vänner kan fira valborg – på distans!

I och med coronapandemin är valborgsmässoafton på många ställen runt om i Sverige inställt. Så vad gör man då på valborg i år? Jo, man firar med vänner – men på distans såklart!

Här är fem saker du och dina vänner kan göra hemma på valborg. 

1. Virtuell smakprovning

Gör valborg lite roligare hemifrån genom att göra en virtuell smakprovning. Det kan vara chipssorter, ölprovning eller varför inte smaka på olika ostar. Tips är att alla väljer en sort var och samlar fakta om den, sedan via videosamtal kan ni diskutera och prata om varje sort och föra ett poängschema. Så kul!

2. Digital majbrasa?

Årets majbrasor runt om i Sverige har blivit inställda i och med coronaviruset. Men kika runt, vissa kanske hålls online! Samla dina vänner via videosamtal, plocka fram något gott att snacksa på och titta på en mysig majbrasa tillsammans. Finns det ingen majbrasa? Sätt då på brasan på TV:n – det skapar också stämning!

3. Laga mat ihop på distans

Delar du och din bästis samma passion för matlagning och härliga maträtter? Då kan du och din vän utmana varandra i vem som kan laga den godaste och snyggaste rätten över videosamtal. Kanske älskar ni båda tryffelpasta? Om så är fallet, plocka ihop ingredienserna, laga maten tillsammans, lägg upp fint och njut!

4. Digital beerpong-tävling

Sätt upp en dator längst ut på ett avlångt bord och ring dina vänner via videosamtal (se till så att dina vänner göra likadant!). Ställ sedan upp koppar, glas eller muggar på mitten av bordet och fyll med valfri dricka. Det går givetvis bra med alkoholfria alternativ. Sedan turas ni om att kasta en boll som ska träffa muggarna. Kul sätt att umgås med vännerna på distans!

5. Karantänkonserter

I tider som dessa är det många artister och arrangörer som skapar digitala konserter hemifrån. Kolla därför om nån av dina favoritartister kommer arrangera en karantänkonsert av något slag som du och dina vänner kan titta på digitalt. 

Är du trött på att sitta hemma i karantän? Saknar du dina vänner alldeles för mycket? Lugn, vi har listat sex tips på hur ni kan umgås utan att faktiskt träffa varandra! Se mer i videon nedan. 

Mer:

Är valborgsmässoafton en röd dag? Här är svaret!

6 tips på hur du firar en födelsedag hemma – i coronatider