Lila ögonskugga är höstens hetaste sminktrend 2018

En palett med ögonskuggor
Höstens trendigaste färg på ögonlocken - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Bland annat Kylie Jenner och Rihanna bär upp den senaste trenden när det kommer till ögonskuggor. Och det bästa av allt? Den passar alla!

Pinterest är en perfekt källa för inspiration när det kommer till inredning, kläder och inte minst sminktrender. Efter att ha kikat runt på Pinterest kan vi även meddela vilken den hetaste färgen på ögonlocken är i höst, nämligen olika nyanser av lila.

Färg på ögonlocken är det som gäller i höst. Bildkälla: Unsplash

Lavendel, violett och orkide-lila nyanser är något vi kan förvänta oss på mångas ögonlock i höst, både på stan men även på kändisar. Det finns till och med några kändisar som redan nu har tjuvstartat trenden, nämligen Rihanna, Demi Lovato och Ariana Grande. 

Demi Lovato i en lila ögonskugga. Bildkälla: Chris Pizzello/AP/TT

En ljusare lila nyans fungerar lika bra som en mörkare lila ton i höst. Om du vill kan du välja en ljusare lila nyans dagtid och en mörkare sotning på kvällen för mer effekt. Och det bästa med lila ögonskugga om du frågar oss? Det är att den passar alla ögonfärger. 

Om du känner dig extra modig kan du ta lila ögonskugga över hela ögonlocket, se dock till att det är jämnt och inte en för mörk nyans. Annars kan du göra en sotning, antingen med mörkare lila skuggor eller ljusare, beroende på vad du trivs bäst i.

Blanda ljusa och mörka lila toner för ett naturligare resultat. Bildkälla: Unsplash

I videon ovan har vi listat de snyggaste lila ögonskuggorna, så skynda fynda! Trivs du inte i ögonskugga? Då kan du prova lila eyeliner som ger ett lika snyggt och trendigt resultat.

Är du sugen på att veta vilka de övriga sminktrenderna för hösten är? Kolla då i videon nedan och inspireras!

Läs mer:

Här är de trendigaste frisyrerna alla klipper 2018

Too Faced lanserar ny sminkkollektion med inslag av tutti frutti