Så sminkar Alice Stenlöf sina ögonbryn

En selife på Alice Stenlöf där man ser hennes fylliga ögonbryn.
Alice Stenlöf visar sin sminkrutin och berättar hur hon sminkar sina ögonbryn – och vilka produkter som hon använder. - Foto: Instagram/ Alice Stenlöf
Dela på Pinterest
Drömmer du om lika fylliga och välformade ögonbryn som influencern Alice Stenlöf? Vi har samlat en guide med vilka produkter du behöver och hur du ska sminka dig – steg för steg.

Alice Stenlöf har influencervärldens kanske snyggaste ögonbryn och nu avslöjar hon hur hon sminkar sig för att få sina bryn on fleek.

För det första så går hon till ögonbrynsstylisten och make up artisten "Browfelicia" eller Felicia Kjellgren som hon egentligen heter.

Browfelicia är tjejen som fixar ögonbrynen på nästan alla stora influencers och Modette har tidigare intervjuat henne om de bästa sminkknepen som ger dig snygga ögonbryn.

En av de stora profiler som går till Felicia för att styla brynen är då alltså Alice Stenlöf som nu delar med sig av sin sminkrutin.

Fansen har länge frågat hur Alice stylar sina ögonbryn. Bildkälla: Instagram/ Alice Stenlöf

Först och främst så får hon sina bryn färgade, formade och stylade av Felicia. Men utöver det så sminkar hon sig även och fyller i sina bryn.

Först borstar hon sina bryn och därefter använder hon en bryn-pomade från Maybelline i färgen medium brown och taupe för att fylla i ögonbrynen. För att inte få för mycket produkt när hon applicerar produkten så duttar hon först penseln i locket.

Sen börjar hon sminka yttre delen av ögonbrynet och jobbar sig inåt mot ögonvrån på den nedre kanten av brynet.

Denna produkt brukar Alice använda för att sminka brynen, men det finns liknande pomades som funkar minst lika bra. Bildkälla: Instagram/ Alice Stenlöf

Alice berättar även att hon förstärker bågen vid den högsta punkten av brynet där det böjer sig, vilket ger hennes ansikte ett lyft.

För att det inte ska bli för markerat ifyllt längst in vid ögonbrynet så vinklar hon borsten diagonalt och målar dit strån med hjälp av samma produkt.

Därefter är hon klar! Så allt du behöver för att få Alice snygga bryn är alltså en produkt, och kanske lite hjälp med färgning och formning av brynen.

Vill du se fler sminkknep från ögonbrynsgurun, Browfelicia, som fixar brynen på alla kändisar så kan du spana in Modettes intervju med henne som du hittar här!