Recension: Jag gjorde lash lift – se före- och efterbilderna här

Till vänster ett öga, till höger Modettes redaktör Frida Eklöf
Modettes redaktör Frida Eklöf provade lash lift. - Foto: Unsplash, Modette.se
Dela på Pinterest
Modettes redaktör Frida provade att göra lash lift. Så här blev resultatet av ögonfransarna.

Mina förväntningar

På Instagram har jag under de senaste åren matats med perfekta ögonfransar, om det inte har varit i form av lösögonfransar så har det varit lash extensions. 

Men den senaste trenden måste väl ändå vara lash lift som allt fler influencers har börjat marknadsföra. Och visst är det svårt att inte boka tid för lash lift när man ser hur perfekta deras ögonfransar är.

Därför provade jag lash lift för en vecka sedan, dels för att se om det var värt hypen men även i hopp om att få lika långa och fina fransar som alla influencers jag ser upp till.

Gjorde det ont att göra lash lift?

Så hur kändes det då att göra lash lift? Till en början kan jag tipsa er om att kolla upp hur det går till innan ni lägger er i skönhetsstolen och låter någon annan pilla på era fransar. 

Först började de med att lägga en silikonspole som sattes fast längs med min övre fransrad, och när de sett till att ingen frans hamnat under spolen eller liknande så var det dags för att lägga på en mild permanentvätska som skulle ligga på i cirka tio minuter. 

Därefter applicerades ytterligare en vätska som skulle göra att mina fransar blev permanent böjda, denna vätskan låg på i cirka fem minuter. 

Om man vill kan man även passa på att färga ögonfransarna för att ge lash liften ett mer intensivt intryck och resultat. Och det var faktiskt färgningen som kändes mest för mig av alla tre steg.

Själva lash liften kändes inte överhuvudtaget bortsett från att det kändes konstigt att behöva blunda och inte kunna öppna ögonen. Dock var färgningen jobbig då det sved väldigt mycket i ögonen. Som jag förstod det skulle färgen sitta på i några minuter, men jag klarade det inte längre än några sekunder innan mina ögon började rinna. 

När allt var klart fick fransarna inte komma i kontakt med varken vatten, ånga eller mascara på 24-48 timmar. 

Modettes redaktör Frida Eklöf visar upp fransarna en vecka efter lash lift

Hur blev resultatet?

Så, är lash lift värt hypen? Jag såg utan tvekan piggare ut första veckan och fransarna var snyggt böjda. Dock höll det bara i en vecka, då mina fransar redan har blivit raka och främst tappat all färg. 

När jag gjorde lash lift gick jag in med inställningen att mina ögonfransar skulle få en "wow-effekt", men så blev det ju inte riktigt. Och jag som älskar att uttrycka mig med smink till vardags gick från att ha full make-up varje dag till att vara osminkad. 

Så istället för att lägga ner 30-40 minuter framför sminkspegeln varje morgon så kunde jag ta ut dem i sovmorgon. Och tro mig när jag säger att det inte har hänt på åtminstone två år. 

Så från att jag har känt mig osäker så fort jag inte varit lika sminkad som jag brukar till att gå osminkad varje dag var väldigt skönt.

Jag förstår varför många blir beroende av att göra lash lift flera gånger om eftersom att man ser piggare och känner sig fräschare. Men om det är värt att lägga nästan en tusenlapp för att få känna sig fin i en vecka är jag inte riktigt säker på.

Jag tror att jag kommer återgå till en riktig kick-ass mascara och lösögonfransar dem gångerna jag känner för det. Det blir trots allt billigare i slutändan.