Singelfransar och volymfransar – det här är skillnaden

Skillnaden på volymfransar och singelfransar kan vara stor. - Foto: Bildkälla: Lisa Jonsson
Dela på Pinterest
Vad är egentligen skillnaden på singelfransar och volymfransar? Och vilken sort ska du välja när du gör fransförlängning? Vi har frågat experten!

Volymfransar eller singelfransar? Det är den vanligaste frågan man ställer sig innan man ska göra en fransförlängning. Men vad är egentligen skillnaden? Och vad ska man välja?

Vi har pratat med Lisa Jonsson, som är en certifierad fransstylist, om vad som är skillnaden på volym- och singelfransar.

Lisa Jonsson är en utbildad fransstylist baserad i Karlstad.

Volymfransar ger stor effekt och är skonsamma mot ens naturliga fransar.

– Volymfransarna är tunnare och läggs i knippen, med 2-5 fransar i, som sen fäst på din naturliga frans. Du får alltså ett mer fjäderlikt och fluffigare resultat. Med volymfransar kan du bygga en mer fyllig effekt oavsett om du har glesa eller kortare fransar. De är lätta och mer skonsamma mot dina naturliga fransar, säger Lisa Jonsson till Modette.

Om du är ute efter ett naturligt resultat så är det snarare singelfransar du ska satsa på när du gör en extension.

– Singelfransar är den klassiska och första metoden fransförlängning. Resultatet blir en mascaraeffekt, längre och tjockare fransar. Man fäster en singelfrans på en naturlig frans och resultatet är beroende av dina naturliga fransar när det kommer till längd och fyllighet, säger Lisa.

Men det går också att välja längd, grad av böjning och tjockhet.

– Sen finns det flatlashes som fungerar som singelfransar men har en platt rot istället för cylinderformad som singelfransen. Resultatet upplevs då mer intensivt och fylligare., berättar Lisa för Modette.

Om du fortfarande inte kan bestämma dig för vad du ska välja så kan du alltid blanda singel- och volymfransar. Hur resultatet blir är inviduellt, så fråga din fransstylist om råd och var tydlig med vilket resultat du vill uppnå. Se vad mer du måste ha koll på i videon nedan.

Mer:

Fyller du på dina fransar varje månad? Då måste du läsa det här?

Här är allt du måste veta om du ska göra en fransförlängning