5 grymma knep – så förhindrar du kluvna hårtoppar

En tjej med långt rött hår som står på en äng.
Hårprodukter och tips på hur du ska göra för att motverka kluvna hårtoppar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du slitna toppar som klyvs i två eller flera delar? Nu ger vi våra bästa tips på hur du förhindrar kluvna hårtoppar.

– Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via våra partners –

1. Ställ in dina stylingverktyg på lägre värme

Brukar du vrida upp plattången och hårblåsen till max av vana? Det är väldigt onödigt och slitsamt för håret. Det räcker att använda plattången på 150-175 grader. Ju lägre temperatur desto mer skonsamt för håret.

Denna klassiska kult-plattången är just nu på halva priset. Du får den och en volymgivande värmespray som vårdar för bara 479 kronor. Du köper den här!


2. Borsta håret skonsamt

Borsta försiktigt och försök undvik så mycket slit och ryck som möjligt. Brukar du lätt få tovigt hår borde du satsa på en hårborste med svinborst eller en speciell utredningsborste. Se våra favoriter nedanför.

Hårborste för blött hår, HH Simonsen (JUST NU 99!) 149 kronor.

Hårborste med svinborst, Mason Pearson 1375 kronor.

Utredningsborste, Tangle Teezer 169 kronor.

3. Krama ur håret efter duschen

Många skrubbar håret torrt med handduken vilket sliter otroligt mycket. Försök istället att krama hur håret med en handduk, försiktigt. Då går det snabbare att blåsa håret på låg värme efteråt.

Du kan även testa att använda en speciell handduk framtagen för slitet år. Aquis hårhanddukar transporterar vätska längs med varje tråd som ett kanalsystem så att hela handduken blir blöt. Den absorberar fukten 6-8 gånger snabbare än en vanlig bomullshandduk. Den blir din för 399 kronor här!


4. Fuktbomba ditt hår

Om du har blekt eller stylat ditt hår regelbundet är det antagligen uttorkat. Se till att du använder återfuktande hårprodukter såsom balsam, inpackning och hårolja regelbundet. Torra hårstrån går lätt av. Se Modettes favoritprodukter nedanför.


Vårdande hårolja, Sebastian Dark Oil 269 kronor.

Intensiv hårinpackning för skadat hår, Nioxin 249 kronor.

5. Klipp dig

När dina toppar väl börjat slitas och gå av kommer de bara fortsätta klyvas uppåt i hårstråt. Därför är det viktigt att klippa sig med jämna mellanrum och inte sitta och pilla på topparna. Boka en frisörtid och kapa av det slitna direkt.


Vi har listat de hetaste hårtrenderna 2019. Se vilka frisyrer du borde satsa på i vår nedanför.

– Detta är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via våra partners –

Mer:

5 mirakelprodukter som räddar torrt och slitet hår

Är ditt hår slitet? Så här gör du en grym hårinpackning hemma