Kendall Jenner pratar ut om hudproblemen – möter nu stark kritik

Kendall Jenner
Kendall Jenner berättade om sina hudproblem på sociala medier. - Foto: Instagram/ kendalljenner
Dela på Pinterest
Världsprofilen Kendall Jenner berättade nyligen om sina akneproblem och avslöjade en stor nyhet – något som fick tusentals följare på Twitter att höja på ögonbrynen.

Världsprofilen Kendall Jenner berättade nyligen om sina hudproblem och öppnade upp sina tidigare erfarenheter. I samma veva avslöjade hon att hon blir ansiktet utåt för Proactiv – ett hudvårdsmärke som fokuserar på aknebehandling. 

Hennes mamma, Kris Jenner, skriver på Instagram att det är ett viktigt ämne och modigt av Kendall att våga prata ut om hudproblemen. "När du delar en tung historia för att få en stor positiv inverkan på andra personer och hjälper till att lyfta ämnet till ytan visar det på vilken fantastisk kvinna du har blivit", skriver Kris Jenner i ett Instagram-inlägg.

Men när Kendalls följare fick reda på nyheten fick hon istället ett helt annat bemötande. Anledningen? Istället för att relatera eller känna empati för världskända Kendall blev de besvikna av att höra att hon inleder ett samarbete med Proactiv. På sociala medier snackas det nu om att det är ett "PR-trick" för att få större publicitet. 

En följare på Twitter skriver: 

"Kris Jenner säger till alla att förbereda sig för att bli berörda av Kendall för att hon ska avslöja en djup och personlig berättelse som slutade i att bli en proactiv-reklam. Det är ärligt så typiskt Kris Jenner."En annan kommenterar: "Jag är inte här för att se att Kendall Jenners uttalande att hon är det nya ansiktet för Proactive, verkligen??? Du hypade upp så du kan berätta att du säljer ansiktstvätt nu??????"

I videon förklarar Kendall att hon ofta har fått negativa kommentarer om sin hud och efter förra årets Golden Globe-gala var det extra påfrestande för supermodellen. I klippet berättar hon: "Jag kom ihåg att jag gick in på nätet efteråt och läste om alla hemska saker människor sade om mig och min hy". 

Kendall Jenner senast på Golden Globe 2019. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Att Kendall fått stark kritik från sina följare är det ingen tvekan om. I klippet nedan kan du se filmen som väckte stor uppmärksamhet på sociala medier. 


Akne är vanligt hudproblem och det är inte alltid så enkelt att få bukt på. Vi har vår dagliga hudvårdsrutin, men hur bra är den egentligen? Här listar Modette 4 saker som kan förstöra din hud.

Läs också: Face Mapping – hitta anledningen till dina hudproblem så här