Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Hitta anledningen till dina hudproblem med "Face Mapping"

Hitta anledning till dina hudproblem med hjälp av Face Mapping

Dela på Pinterest
Har du återkommande problem med ett visst område på huden? Visste du att det kan vara relaterat till dina inre organ? Filippa lär dig mer om "Face Mapping".

Face Mapping har använts i tusentals år i traditionell kinesisk medicin. Det går helt enkelt ut på att titta på ett problemområde och sedan koppla ihop det med ett inre organ och därefter råda bot på problemet inifrån.

Pannan
Har du problem i pannan kan det vara kopplat till gallblåsan och levern. Ett osunt leverne med för mycket fet mat och alkohol är ofta problemet.

Lös problemet: En mild detox som rensar ut och avgiftar hjälper kroppen att hamna i balans igen. Minska på fet mat och alkohol och drick mycket vatten samt örtte.


Mellan ögonbrynen

Kopplas till magen och levern. Liknande som ovan men även matsmältningen är här i obalans. Din kost är troligtvis fel för dig. Kolla upp om du är laktosintolerant, glutenallergiker eller känslig mot något annat i maten.

Lös problemet: Minska på kött, som kan vara svårt för magen att smälta. Prova även att avstå från mejeriprodukter, socker och och processad mat.


Under ögonen

Detta område kopplas ihop med mage, njurar och lever. Problemen här är oftast mörka ringar, fina linjer och svullnad.

Lös problemet:
En quickfix är att använda en bra ögonkräm med vitamin C i. För att lösa problemet i grunden bör du se över din kost och dina vanor. Detox är alltid bra.

Ögon
Foto: Unsplash

Näsryggen/övre kinder

Hudsjukdomen rosacea syns ofta i denna zon.

Lös problemet: Sänk kolesterolvärdet, ersätt dåliga fetter med bra sådana, såsom omega 3 och 6. De finns i fisk, avokado och nötter bland annat.


Mittenkinder

Mitten på kinderna hör ihop med lungorna och magen. Här kan man ofta hitta hyperpigmenteringar och finnar. Även rosacea.

Lös problemet: Kolla upp ifall du är allergisk mot något, exempelvis laktos eller gluten. Undvik födoämnen som får kroppen att surna (alkohol, mejeriprodukter, kött, koffein, socker etc) och ät mer grönsaker.


Lägre kinder/nasolabiala veck

Problemen i denna zon brukar ligga i fina linjer, utslag och rodnad.
Detta område kopplas till magen och levern och problem tros bero på matkänslighet.

Lös problemet:
Se ovan, mittenkinder.


Mun

Området kring och på munnen är kopplad till magen.

Lös problemet: Kolla upp om du är känslig för något i din kost.


Käklinje

Käklinjen kopplas till äggstockarna och tarmarna. Att få finnar i denna zon brukar oftast ha hormonella orsaker, vanligt är att få problem i samband med mensen.

Lös problemet:
Innan du får mens, se till att du får i dig mycket frukt och grönt samt vatten. Fibrer är också viktigt.


Lymfkörtlar/halsen/under hakan

Problem i detta område beror ofta på stress.

Lös problemet: Stressa ner, gör avslappnande saker. Sov när du behöver. Var inte för hård mot dig själv!

Tvätta

Foto: Unsplash