Så klipper du vårens trendfrisyr – efter din ansiktsform

David Glover, hårtrender 2019, hårfrisyrer
Dags för ett vårklipp? Ta tips av hårstylisten David Glover. - Foto: Instagram/ alexachung & Stella Pictures
Dela på Pinterest
Vi har tagit ett snack med kändisfrisören David Glover för att ta reda på det senaste inom hårvärlden. Vad trendar just nu och vad ska man tänka på när man klipper lugg?

Vi på Modette älskar nya trender inom skönhet och har pratat med internationella hårstylisten David Glover, medgrundare av det veganska hårvårdsmärket Martinsson King, om vad som är det hetaste klippet i vår. 

Hårfrisyren som just nu är supertrendig stavas gardinluggen. Du kanske tänker att det var den stora trenden förra året? Ja, den håller i alla fall sig i sig även 2019. Och tur är väl det, för det är riktigt snyggt! Men hur klipper man gardinluggen efter sin ansiktsform? Har du en oval ansiktsform tipsar stylisten om att klippa den lite kortare upp på din panna. Inspireras av Dakota Johnson som verkligen bär upp looken!

Gardinluggen är extra het våren 2019. Foto: Instagram/ @dakotajohnson

Är du sugen på att klippa gardinlugg och har mer den runda eller fyrkantiga formen på ansiktet? David Glover berättar då att du ska låta luggen vara lite längre. 

Inspireras av en längre gardinlugg på bilden ovan. Foto: Instagram/ @studiolioness

Vi har sett flera kändisar med halvlångt hår och som har valt att klippa av barret. Men vad ska man egentligen fundera på innan man bestämmer sig för en stor förändring? Vi frågade stylisten!

Det är trendigt med kort hår just nu, vad ska man tänka på innan man kapar håret?

– Jag är inte en av de stylisterna som rekommenderar kort hår för alla, men jag tror inte heller att långt hår passar alla. Det är viktigt att din stil säger något om dig. Ska du göra en sådan stor skillnad från långt till kort hår måste du tänka på hur du bär upp looken till smink och kläder, säger David Glover till Modette.

Vilken hårfrisyr ska man satsa på 2019?

– Den största hårtrenden i år är att klippa gardinlugg eller "fringe", det vill säga en längre lugg. Tänk Goldie Hawn, Alexa Chung eller Brigit Bardot. Bara genom att klippa till den långa fringen kommer du bli vår och sommar-redo med minsta möjliga förändring, säger han.

Har du kvar det långa svallet? Då kan det vara värt att spara det. David Glover menar nämligen att det i vår och sommar också är trendigt med långt hår. 

Stylisten David Glover (bild till vänster) inspireras av Alexa Chung som bär upp hårfrisyren med en längre "fringe" perfekt. Pressbild: Martinsson King och foto: Instagram/ @alexachung


Vi gör många missar när det kommer till hår. Har du koll på hur ofta du bör tvätta håret efter din hårtyp? I videon nedan går vi igenom allt du behöver veta när det kommer till tunt, tjockt, fylligt och slitet hår. 

Mer:

Här är hårmasken som fixar Lady Gagas blonda hårfärg

5 knep som gör att din parfym håller hela dagen