Är din sminkborste bra eller dålig? Här är testet du måste göra

Hack med sminkborstar.
Tips på de bästa sminkborstarna, och hur du kan testa dem. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns ett hack som makeup-artister använder sig av för att ta reda på om en sminkborste är bra eller inte. Det är superenkelt och tar bara en sekund.

Vilka sminkborstar är egentligen bäst? Modette har träffat makeup-artisten Sandra Linné och fått ta del av hennes bästa tips för att hitta bra sminkborstar.

Idag finns det en uppsjö av borstar av olika material, form och funktion. Därför kan det vara bra att veta vad man ska tänka på innan man ger sig ut i djungeln, och hur man särskiljer en bra borste ifrån en med lägre kvalitét.

– Ett smart knep är att lyssna på borsten. Håll borsten vid örat och knäpp med fingret över stråna. Om du hör ett klart "stuss" innebär det att penseln har många strån och inte är tunn. Det tyder på att borsten har hög kvalité. Om du inte hör något kan det betyda att borsten är gles och har få strån. Då kommer den inte ta upp ögonskuggan på samma sätt, säger Sandra till Modette.

Vad är bäst, en sminkborste med djurhår eller syntetiskt hår?

En annan fråga är vilken typ av hår som är bäst.

– På Make up Store där jag jobbar använder vi syntetiskt hår. Dels för att det är snällt mot djuren, men också för att borstarna håller längre, säger Sandra.


Borste eller Beauty Blender?

Sandra berättar även att en bra borste sparar mer på dina produkter än en klassisk sminksvamp som suger upp produkten mer än vad en borste gör. Detta gör i sin tur att du sparar pengar då man inte behöver använda så mycket av sina sminkprodukter. 

Sen är det skillnad på sminksvamp och sminksvamp. Klassiska sminksvampar behöver man byta ut ofta då de inte andas på samma sätt som en Beauty Blender.


Ett stort misstag många gör med sina borstar är att blåsa på dem innan man ska applicera produkten i ansiktet. Det är inte bara ofräscht, det kan också ge dig sämre slutresultat. Se vad som händer när du blåser på borsten i videon nedanför.

Mer:

Därför ska du aldrig blåsa bort puder från sminkborsten

Så blir du av med elektriskt hår på nolltid