Hårvitaminer – hårtillskottet som ska göra underverk!

Biotin 5000 – hårvitaminet som stärker ditt hår.
Biotin 5000 – hårvitaminet som stärker ditt hår. - Foto: Canva
Dela på Pinterest
Längre, fylligare och starkare hår är förmodligen något vi alla drömmer om – här är kosttillskottet som ska göra underverk för ditt hår!

Den här artikeln innehåller köplänkar

Drömmer du om att få längre, fylligare och starkare hår? Då kan hårvitaminer som Biotin vara lösningen på detta, men vad är det egentligen? Är det verkligen som alla påstår? Vi på Modette förklarar varför hårvitaminer är bra för ditt hår och berättar om tillskottet som alla pratar om.

Vad är hårvitaminer?

Hårvitaminer är ett kosttillskott som ska stärka ditt hår och ökar hårtillväxten. Det finns många olika varianter av hårvitaminer och bör intas ungefär 2 gånger per dag. Viktigt att komma ihåg är att kosttillskott aldrig ersätter vanlig mat, istället kan hårvitaminer ses som ett komplement eller booster, enligt Livsmedelsverket.

Vad innehåller hårvitaminer?

Ett exempel på en hårvitamin är Biotin. Det är ett B-vitamin (Vitamin B7) som vi får i oss genom maten. Det finns exempelvis i äggula, havregryn och vetegryn. Biotin ska också vara extra bra för hår och naglar. Förutom Biotin är också kisel och zink två exempel på hårvitaminer. 

Fungerar hårvitaminer?

Enligt en undersökning av Janos Zempleni, Yousef I Hassan, Subhashinee Sk Wijeratne "Biotin and Biotinidanse definicency", så fungerar hårvitaminer både för att förbättra kvalitén på ditt hår och hårbortfall. 87% visade att deltagarna upplevde minskat håravfall och 70% bättre hårkvalité. Däremot menar dem att man måste man ha tålamod. Det tar tid att öka hårtillväxten och stärka håret. Detta på grund av att hårvitaminer arbetar långsiktigt. 

Vad får håret att sluta växa?

Det finns många olika faktorer som kan stoppa ditt hår från att sluta växa. Exempelvis kan det bero på att du är stressad, äter dåligt, sover för lite men det kan också vara genetiskt. 

Hårvitaminet som alla pratar om – Biotin 5000

Just nu pratar många om kosttillskottet Biotin 5000. Det ska vara ett högdoserat kostillskott bestående av biotin och vitamin B7. Enligt Biotin 5000 är kosttillskottet bra för dig om du exempelvis tappar hår, har sämre hårkvalité eller har hår som inte längre växer. 

Här listar vi 3 Biotin 5000 kosttillskott du kan klicka hem:


Solgar – Biotin 5000 mcg

Solgar – Biotin 5000 mcg. Foto: Meds.

Solaray – Biotin 5000 mcg

Solaray – Biotin 5000 mcg. Foto: Meds.

Better you – Biotin 5000 mcg

Better you – Biotin 5000 mcg. Foto: Meds.

Vad tror du? Är Biotin så bra som det låter?

Läs också: 

Hårtrender 2022: Hårfärger och frisyrer att satsa på

Lär dig 10 enkla håruppsättningar: Långt, kort och page