Vill du att ditt hår ska växa snabbare och bli längre? Här är 9 tips

Street style
9 tips för att ditt hår ska växa snabbare. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Vill du ha långt hår nu, och inte om fem år? Då borde du spana in de här tipsen som kommer få ditt hår att växa i raketfart.

Denna artikel innehåller annonslänkar till återförsäljare.

1. Vårda topparna noggrant

Slarva inte med håroljan och inpackningen. Desto mer du vårdar, desto längre tid kommer det ta innan dina toppar slits. En vårdande hårrutin kan skjuta upp frisörbesöket flera veckor, och under ett år så blir det färre frisörbesök och desto fler centimetrar som du sparar!

Vi gillar denna olja från Olaplex – du hittar den här.

2. Klipp dig sällan

Många tipsar om att klippa sig ofta när man vill spara ut. Men att springa och klippa sig varannan månad kommer inte ge dig långt hår då du precis hinner spara ut det du klipper bort. Försök vårda topparna och skjut upp dina frisörbesök tills du märker att det börjar bli dags att klippa sig.

3. Peela hårbotten

Hårbotten är full av olja, döda hudceller, hudflisor, rester av schampo och alla andra hårprodukter du använder. Det kan blockera hårsäckarna och hindra ditt hår från att växa fritt.

4. Ät hårtabletter

Om du vet med dig att du inte äter en så pass varierad kost att du får i dig alla ämnen kan det vara bra att boosta kroppen med lite extra vitaminer för att kicka igång hårväxten.

Vi rekommenderar kosttillskottet Silicea Hår, hud & naglar – finns att köpa här.

5. Massera hårbotten

Det får igång blodcirkulationen så att hårsäckarna vaknar till liv. Dessutom är det superskönt!

6. Skippa värmeverktygen 

Försök att låta håret vila från plattång, locktång och hårfön till varje pris! Om du gör det, använd alltid värmeskydd!

7. Krama håret torrt – gnugga inte

När du gnuggar håret sliter du det fram och tillbaks. Det skadar håret och tovar det. Krama det istället så torrt det bara går. Det kommer gå snabbare att föna det och det blir även lättare att kamma ut.

8. Investera i en bra hårborste och schampo

Att köpa en ordentlig hårborste kan svida lite i plånboken, men den kommer vara skonsam mot ditt hår och hålla en livstid. Om den är lite dyrare kommer du dessutom vara mer rädd om den. Här hittar du olika borstar som du ska använda utifrån din hårtyp. Välj också ett schampo som passar just ditt hår!

Populär hårborste, Mason & Pearson – köp här.

Reparerande duo av schampo och balsam, Maria Nila – köp här.

9. Köp örngott i silke

Att sova på håret sliter mer än vad man kan tro. Köp ett örngott i silke eller siden så att ditt hår kan ligga skonsamt på kudden. Här listar vi fyra fördelar med att använda sidenörngott.

100% silkeskudde från Soft Cloud. Här kan du köpa den!

Denna artikel innehåller annonslänkar till återförsäljare.

Läs mer:

Därför borde du sova med sidenörngott

9 vanliga misstag som kan förstöra ditt hår