5 grymma verktyg som hjälper dig att bli av med pormaskar

Pormaskar
5 grymma verktyg som hjälper dig att bli av med pormaskar - Foto: Pexels/ Sam Lion
Dela på Pinterest
Pormaskar är ju riktigt irriterande – och de kan vara väldigt envisa. Här listar vi 5 verktyg som hjälper dig att bli av med pormaskar.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Hur får man bort pormaskar?

Pormaskar kan både vara irriterande och tröttsamt. Det är även svårt att hålla borta fingrarna och inte klämma på dem. Det finns många effektiva sätt att få bort eller minska pormaskarna – Modette tipsar om 5 verktyg att klicka hem som hjälper dig bli av med pormaskarna. 

1. LYKO Blackhead & Blemish Extractor

Om du är ett fan av alla de youtubevideos som visar pormaskar som kläms känner du säkert igen det här pincettliknande verktyget med ögla – som du försiktigt trycker mot huden kring pormasken.

Den är snällare mot huden än att använda fingrarna, då det lätt gör att hyn går sönder och börjar blöda. Den är även renare än vad dina fingrar är. Dessutom går den att använda till exempel på sidan av näsan, där det kan vara svårt att komma åt. Klicka hem pincetten för endast 59 kronor härifrån!

2. Sibel dahlia - tvättbar porrengöring

Supersmidig porrengöring – tvätta ansiktet med ljummet vatten och applicera någon form av rengöring över näsan och låt sen munstycket glida över området. Snacka om en spa-upplevelse hemma i badrummet. Klicka hem den härifrån!

3. PMD Personal Microderm Pro Berry

En lyxig hemmarengöring! En vakuumsug som tar bort pormaskar och motverkar uppkomsten av fina linjer. Klicka hem den härifrån.

4. Brushworks Blackhead & Blemish Remover Set

Klicka hem detta set med fyra olika verktyg och sju olika huvuden. Hygieniska och enkla att rengöra. Här hittar du dem till ett grymt pris.

5. Braun Facespa 851v


Tre olika behandlingar med en enda maskin. Klicka hemma denna porrengöring från Braun som rengör på djupet med en effektiv borste. Grymt pris just nu!

Varför får man pormaskar?

Det är viktigt att komma ihåg att alla människor har pormaskar och det beror inte på att huden är oren. 

Vi har porer över hela vår kropp och pormaskar bildas när porernas mynningar täpps till. Det kan se ut som en liten svart eller vit upphöjning på huden. De svarta pormaskarna är öppna, då de har kommit i kontakt med syre och oxiderat. De vita pormaskarna är stängda och har inte kommit i kontakt med syre. 

Döda hudceller, talg och smuts kan täppa igen porerna och bilda pormaskar. Om du har du fet och oljig hy med mycket talgproduktion så får du oftast lättare pormaskar än om du har torr hy. 

Klämma pormaskar

Det kan vara lockande att klämma pormaskar, men alla som testat vet säkert att det kan göra saken värre. Om du klämmer en pormask kan det bli en inflammation, det vill säga en finne, som sedan kan bli ett ärr. När du pillar och klämmer med fingrarna blir det oftast värre så det bästa du kan göra är att låta pormaskarna vara. Var istället noggrann med att exfoliera ansiktet och regelbundet använda en peeling med AHA eller BHA-syra. 

Artikelbild: Pexels/ Sam Lion

Läs mer:

Bäst i test: Serum för ansiktet

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet