Tarot i samhället

Tarotkort i samhället
Tarotkort i samhället
Dela på Pinterest
Det finns många områden i samhället där tarot läsningar används. Det är allt från terapi till populärkultur till problemlösning. Enligt undersökningar så tror mer än hälften av amerikanerna på Tarot eller annan typ av spådom så att det är välanvänt är inte så konstigt.

Tarot-läsningar används inom många områden i samhället, vissa ser det som ett sätt att få självinsikt eller för att visualisering och att få förståelse för olika saker eller problem de har. 

Ett sådant område är inom terapin, där det används tillsammans med samtal och andra metoder. I det fallet handlar det mest om att se nya perspektiv på saker och att få ökad självinsikt. 

Ett annat område är inom populärkulturen där det ofta används av författare och filmmakare för att fördjupa berättelsen, utforska karaktärernas inre liv och ge ledtrådar till tittarna och läsarna. Det används även av författare, konstnärer och andra kreativa yrken för att komma förbi kreativa blockeringar och för att få inspiration.

Tarotkort används även som ett pedagogiskt verktyg för utbildningar inom psykologi, mytologi. Det används då för att främja diskussion och reflektion inom det som diskuteras.


Den främsta användningen av tarotkorten är för personlig utveckling och självreflektion. Detta för att få nya perspektiv på saker och för att identifiera sina svagheter och styrkor. Det används även för att reflektera över sina känslor och att sätta upp mål och kunna skapa en handlingsplan för de insikter man får. 

På liknande sätt används det för att göra svåra beslut där man inte riktigt vet vad man ska göra. Och det används även för att förstå lösa konflikter och förstå olika relationer man har.

Enligt en undersökning (från 2018) tror ungefär 13%, av folket i Västeuropa, på tarot läsningar och andra typer av spådom. Enligt en liknande undersökning (2002) var siffran för USA 57%. Med avseende på detta är det inte alls konstigt att det används väldigt mycket.

Nästa artikel
Tarotkorten i filmer