Tarot i världen

Tarot i världen
Tarot i världen
Dela på Pinterest
Hur ser värden på användandet av tarot? Låt oss undersöka olika delar av världen och se hur populärt och accepterat det är.

Tarot har i århundraden fascinerat människor, men hur ser det ut i olika delar av världen? I en del länder är tarot relativt nytt och används knappt alls medans i andra tror de flesta på det och det används i många delar av samhället. Låt oss kolla hur det ser ut i några länder världen över.

Vi börjar med vårt eget land, Sverige. Här är vi relativt öppna mot andlighet och religion, även om vi är ett ganska sekulärt land. Dock använder vi oftast inte tarot-läsning till att läsa framtiden, utan mer för personlig utveckling och många använder det till att på olika sätt reflektera över sina egna liv, och använder det som hjälp till svåra beslut.

Vi fortsätter till Usa, där, enligt en undersökning från 2002, mer än hälften tror på tarot eller andra varianter av spådom. Här är tarot läsningar ganska vanliga och förekommer ofta på tv, i filmer och i böcker. Det finns här en mängd professionella tarot-läsare, då främst via telefon där man ringer in för att få svar på det man vill. Det finns även en hel del online och nu mer och mer via videochatt där man kan få hjälp med en läsning.

I den islamska delen av världen praktiseras det inte öppet, och i en del länder är det mer eller mindre förbjudet.

Om vi går vidare mot Kina så ser vi att tarot är ett ganska nytt fenomen och då de flesta tarot-kortlekarna är på engelska (och andra västerländska språk) så finns det även en språkbarriär. Det är inte så utbrett i Kina, men då de har sina egna traditioner inom andlighet och spådom så är de ganska öppna mot tarot också.

Vi fortsätter till Frankrike, det land som uppfann det moderna tarot. Här är det ganska populärt att använda tarot både till spådom och till personlig reflektering. Här är det inte ovanligt att man ser tarot läsningar på marknader eller på andliga festivaler och dylikt. Tarot i Frankrike ses även som en del av deras kultur och det meningen med de olika korten studeras fortfarande. 

Liksom Frankrike så har Italien en rik historia inom Tarot, det var här som de första tarot-korten skapades på 1400-talet. Här finns det många professionella tarot-läsare och även butiker som erbjuder tarot-läsningar.  


I Ryssland var användningen av tarot väldigt begränsad fram till Sovjetunionens fall, men har därefter kraftigt växt i popularitet. Nu för tiden är det en ganska populär hobby och i många fall även ett yrke och det finns online-tjänster där tarot-läsare erbjuder sina tjänster och det anordnas även andliga mässor där tarot-kort används.

Nästa artikel
Tarot i samhället