Presenteras av Tradera

6 stilknep som gör den perfekta första dejten

- Foto: ©2009 THE CW NETWORK, LLC. ALL RIGHTS RESERVED. / QUANTRELL COLBERT
Dela på Pinterest
Juni – heta dagar, heta nätter och sommarflörtar... Men vad ska du ha på dig?! Lugn, vi hjälper dig att hitta den perfekta dejt-outfiten.

1. Du har lyckats styra upp den här dejten för att du är grym, så fortsätt med att vara du och rocka det du har

Ta inte den där sjukt svåra designertröjan som legat längst inne i garderoben i två år. Du ska inte klä ut dig till någon annan, utan ha på dig något som du känner dig bekväm och snygg i.

2. Låt din personlighet skina

Klä dig enkelt och inte i för skrikiga färger – låt fokus ligga på din karaktär istället för på din ceriserosa jumpsuit. Men addera gärna lite personlighet även i outfiten, i form av accessoarer som exempelvis en djurmönstrad väska eller din favoritscarf. Du hittar massor med unika accessoarer second hand, kika in på Tradera och se efter.


3. Dressed for success

Klä upp dig lite grann för att visa att du åtminstone har lagt ner några minuter på att förbereda dig så du inte verkar alltför nonchalant. "Jag bryr mig inte"-attityden lämnade vi ju kvar på högstadiet, right? ;)

4. Don efter person (Yes, äntligen dags att damma av det gamla uttrycket!)

Ha skor som lyfter dig och arbetar med dig – inte mot dig. Klackar ger dig bra hållning och ett självsäkert intryck. Om – och det här är viktigt – OM du känner dig bekväm i dem och kan gå i dem. Om inte – välj dina bästa lågskor och se sjukt sval och jordnära ut (bokstavligt talat) istället.

5. Låt dina kläder hjälpa dig att undvika pinsam tystnad

Ha på dig minst ett plagg med en historia eller anekdot. "Tack, jag har ärvt den av min mormor", "Tack, den är från en liten boutique i Paris" eller "Tack, den här budade jag järnet på och vann efter 4 timmars nagelbitande!" är ju alla så mycket roligare än att säga att du köpte den på någon dussinbutik på Drottninggatan.


6. Låt klänningen vara din wingman

Ta chansen att visa att du är en trendkänslig och medveten person med rätt prioriteringar. Det kan du göra genom att säga vad du tycker och tänker, men också genom dina kläder. Visa att du bryr dig om människor och miljö genom att låta hållbarhetstänket gå som en röd tråd genom din outfit. Exempelvis kan du shoppa din outfit till dejten här på Tradera.

Bildkälla Staticflickr