Pelle Lilja lämnar "Robinson" 2022: "Det känns jättetungt"

Tvådelad bild på Pelle Lilja i Robinson 2022.
Pelle Lilja lämna Robinson 2022. - Foto: Skärmavbild Robinson 2022/TV4 och Linus Bokhesius/TV4
Dela på Pinterest
Pelle Lilja väljer att avsluta sin medverkan i "Robinson" 2022 på grund av sjukdom inom familjen. Nu sörjer lag syd Pelles avhopp.

Pelle Lilja, 58, gick in i "Robinson" 2022 som lag syds första lagledare. Han blev känd som mannen med ponchon och gjorde snabbt ett intryck när han valde att offra sig i höstsäsongens första avsnitt men blev istället lagets kapten. Laget har varit med om med- och motgångar, men försökt hålla ihop trots att de varit i hela två av tre öråd. 

Men i onsdagens avsnitt nåddes lag syd av det tragiska beskedet att Pelle Liljas svärfar blivit svårt sjuk och är döende. Något som lagmedlemmen Alexander Strandberg, 43, informerar laget om.

– Vi ger honom (Pelle)  lite space och massa kärlek när han väl är tillbaka, vad han än tar för beslut, säger han.

Pelle Lilja berättar att hans svärfar även är en god vän till honom sedan 36 år tillbaka.

– Det är en gammal man och han har klarat mycket genom livet verkligen, men nu har han fått ytterligare en cancerdiagnos. 

Tanken var egentligen att Pelle skulle hinna med hela robinson-äventyret, men redan under onsdags avsnittet var han osäker på han eventuellt skulle avbryta sin medverkan. 

– Jag kommer hinna göra färdigt det här och åka hem och finnas med om det skulle gå illa. Men nu visar det sig att det är inte så mycket kvar, det är bara veckor. Kanske en och kanske fyra, men någonstans där i mellan, säger Pelle. 

Pelle Lilja lämnar "Robinson" 2022

I söndagens avsnitt bekräftade Pelle Lilja att han lämnar "Robinson" 2022 för att åka hem till sin familj och döende svärfar. 

– Familj är att finnas hemma när ens barn sörjer sin morfar och min fru sörjer sin pappa. Jag kommer sörja honom också och då vill jag sörja tillsammans med dem. Och förhoppningsvis får jag träffa honom innan han dör, säger Pelle i programmet. 

Laget var märkbart berörda när Pelle meddelade att han lämnar Malaysia och "Robinson". 

– Det är faktiskt riktigt jäkla tråkigt, men samtidigt, man förstår honom, han måste hem och vara där för sin familj, säger Martin Larsson, 25. 

– Det känns jättetungt att han ska lämna, säger Sofia Spendler, 31. 

Pelle sista hälsning till laget är en middagsinbjudan. 

– Kör i vind och ta hem det här. Jag tänker att nästa gång vi ses är det kräftskiva, säger Pelle till laget.

Alexander Strandberg om Pelle Lilja

Alexander Strandberg och Pelle Lilja blev nära vänner under inspelningen av "Robinson" och delade många samtal tillsammans. 

– Jag blir ledsen liksom, Pelle är den som jag har kommit absolut närmast av alla här, säger Alexander

Pelle bekräftar vänskapen.

– Alex och jag kommer att hålla kontakt kanske resten av livet för vi har verkligen funnit varandra, säger Pelle Lilja. 

Vidare pratar de nyfunna vännerna om att träffas utanför "Robinson", för att kolla på fotboll och träffa varandras vänner och familj.