Fyra deltagare lämnar "Robinson" 2022 – här är varför

Valentino Demina, Pelle Lilja, Julie Joanzon och Ulf Ström från Robinson 2022.
Valentino Demina, Pelle Lilja, Julie Joanzon och Ulf Ström lämnar Robinson 2022. - Foto: Linus Bokhesius/TV4
Dela på Pinterest
Fyra personer lämnar "Robinson" 2022 samma vecka. Valentino Demina, Pelle Lilja, Julie Joanzon och Ulf Ström. Det här är varför.

Pelle Lilja lämnar "Robinson"

Förra veckan meddelade Pelle Lilja, 58, att hans svärfar var svårt sjuk, något som fick honom i tankarna att lämna programmet för att åka hem till familjen. I söndags avsnittet valde han sedan att avsluta sin medverkan och lämnar därmed lag syd.

– Familj är att finnas hemma när ens barn sörjer sin morfar och min fru sörjer sin pappa. Jag kommer sörja honom också och då vill jag sörja tillsammans med dem. Och förhoppningsvis får jag träffa honom innan han dör, säger Pelle i programmet. 

Valentino Demina åkte ut "Robinson" i tävling

Lag nord förlorade veckans "Robinson"-tävling och hamnade därför i öråd. Med förlusten kom även beskedet att två lagmedlemmar kommer lämna "Robinson". Valentino Demina, 31, var den första att lämna lag nord då han förlorade veckans immunitetstävling. 

– Vi vinner som ett lag, vi förlorar som ett lag och idag förlorade jag, även den bästa kan förlora, säger Valentino "Valle" Demina när han åkte ut "Robinson" 2022. 

Julie Joanzon röstas ut ur "Robinson"

I ett dramatiskt öråd där ingen, förutom de som är immuna, satt säkert, fick tillslut Julie Joanzon, 20 flest röster och lämnade därmed lag nord och programmet. 

– Valentinos försvinnande påverkade mig mycket psykiskt. Absolut inte mitt val att lämna, det är en del av det. Men det är många andra faktorer som spelar in, så var av därför har jag sagt att det är okej att rösta på mig ikväll, säger Julie Joanzon när hon blev utrustad i "Robinson".

Ulf Ström lämnar "Robinson" 

När tittarna inte minst anar det, lämnar ännu en deltagare i lag nord. Ulf Ström, 65, som sitter på en hemlig immunitet, väljer att självmant lämna programmet då en av hans bröder plötsligt gått bort.

– Ett förkrossande meddelande. Jag känner att jag kommer nog inte kunna klara fokusera och ge den energi som de här tävlingarna kommer att kräva, utan att jag har bestämt mig för att bryta här, säger Ulf Ström till sina lagmedlemmar när han väljer att avbryta programmet. 

Nu återstår det att se vem som blir nästa deltagare att lämna "Robinson" 2022.