Tittarna rasar mot ”Robinson”-Valentino efter ny video: "Efterkonstruktion"

Tittarna rasar mot ”Robinson”-Valentino efter ny video: "Efterkonstruktion"
Efter Valentino Demina lämnade "Robinson" berättar han att han valde att inte åka till "Gränslandet" till följd av "Robinson"-deltagaren Ulf, som fått ett tragiskt besked. Tittarna menar att anledningen är en efterkonstruktion. - Foto: Skärmdump/Robinson/TV4 Linus Bokhesius/TV4
Dela på Pinterest
Nyligen gick Valentino Demina lämna "Robinson" 2022, men istället för att åka direkt till "Gränslandet" valde han att åka hem. Men förklaringen till varför han valde att lämna verkar de flesta tittare inte tro på.

En av de mest uppmärksammade deltagarna i "Robinson" 2022 är Valentino Demina, bror till Youtubern Anis don Demina och designern Sania Claus Demina. Men de åsikter och tankar som florerat kring Valentino, även kallad Valle, har inte bara varit positiva. Många har ställt sig kritiska till följd av "Robinson"-deltagarens uppförande, något som enligt vissa ska ha splittrat det lag han tävlade i:

– Jag tor att grupperingarna har att göra med Valentino, de köper hans snack. Vad ska man säga, han är ganska manipulativ, sa deltagaren Lars-Olov Johansson, till en annan deltagare i programmet.

Valentino Demina lämnar "Robinson" – vägrar "Gränslandet"

När det var dags för en immunitetstävling för Lag Nord – det lag som Valentino var medlem i – kammade "Robinson"-deltagaren Andreas Haraldsson hem immuniteten inför det kommande örådet. Det resulterade i att Valentino Demina fick lämna tävlingen och tävla vidare i "Gränslandet" med chans att få komma tillbaka till "Robinson" – en chans han valde att inte ta. 

– Jag har gett allt och här tar min resa slut. Jag kommer inte åka till något jävla gränsland, sa han i avsnittet.

"Robinson"-Valle förklarar sig i video

Valentino Demina valde alltså att lämna programmet helt och hållet. För att förklara sitt val ytterligare publicerade det officiella Instagram-kontot för "Robinson" ett två minuter långt klipp där Valentino Demina får tala till punkt.

Han berättar att han fem minuter innan immunitetstävlingen fick beskedet att Ulf Ström, en annan "Robinson"-deltagare, fick ett tragiskt besked att en nära anhörig gått bort. Valentino menar att dödsbeskedet fick honom att bli rädd och tänka att "tänk om jag hade fått ett sådant samtal". Därefter ska han ha tagit beslutet att lämna tävlingen helt.

– Någonstans ville jag också vara där för Ulf, för jag kände att han kommer inte vilja vara kvar. Jag ville vara där för honom när han lämnade laget, vilket jag också var. Det är något jag aldrig kommer ångra i hela mitt liv, tillägger Valentino i videon.

Tittarna kritiserar Valentino Demina efter förklaring

Men Valentinos förklaring togs inte emot med öppna armar av alla tittare. I kommentarsfältet under videon strömmar det in kommentarer från personer som menar att de inte tror på det han säger:

"Efterkonstruktion..."

"Inte ens förlora värdigt kunde han göra."

"Tror inte ett ord på det där. Låter som en efterkonstruktion. Sorry!"

"Ja du asså... Väldigt mycket tvek på detta alltså. Tyvärr."

Några av tittarna tycker att Valentino istället borde be om ursäkt för sitt agerande i programmet:

"Det minsta du Valle kunde ha gjort var att i inlägget be om ursäkt att du mobbade och trodde du stod överom alla andra... Vissa brukar kunna reflektera efteråt på sitt beteende, och rätta till om man felat."

Men det finn också de tittare som uppskattade klippet från "Robinson"-Valle:

"Du var inte min favorit Valle, men du var duktig o sjysst ändå o din förklaring till varför du lämnade var väldigt fin tycker jag", skriver en person.

"Det var fint gjort, men trist för programmet utan dig", skriver en annan.

Årets "Robinson" och "Gränslandet" tuffar vidare, och vem som tar hem hela tävlingen återstår att se.