Hår-året 2022: Frisyr, färg och klippning

Tredelad bild på olika hårtrender för 2022.
Vi har listat hårtrenderna för 2022. - Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT, Antoni Shkraba/Pexels och Seven Shooter/Unsplash
Dela på Pinterest
Hur har hårtrenderna för 2022 sett ut? Vi kikar närmare på årets hetaste hårfärger, frisyrer och klippningar.

Ett nytt år med nya hårtrender vilar runt hörnet. Men innan vi kliver in i det nya hår-året, går vi igenom några av trenderna från 2022. Från frisyrer och styling, till klippningar och hårfärger.

Läs mer: Hårtrender 2022: Hårfärger och frisyrer att satsa på

1. Layers 

Lager, lager och lager. Genom att klippa upp håret i lager skapar du mer dimension och volym. En uppklippt look ger också illusionen av att du ett tjockare hårsvall. 


2. Salongs blowout

Om inte alla visste vem modeikonen Matilda Djerf var på grund av hennes stilsäkerhet, så tog hon hela världen med storm med hennes vackra hårsvall. I flera år har hon rockat en salongsblåst look och nu har omvärlden hakat på. 

En perfekt salongs blowout går bland annat att få till med det omåttligt populära stylingverktyget "Dyson airwrap", som tyvärr kostar en slant. Men frukta inte, det går minst lika bra med en vanlig hårfön, plattång eller varmluftsborste. 

3. Lugg 

Vi har fått se många härliga luggar i år, både en rak och vass lugg, men också en ruffsig och busig lugg. Svenska kända personer som har anammad luggtrenden är Ellen BergströmLinn Ahlborg och Carolina Gynning.

4. Strama uppsättningar

Den strama hästsvansen och knuten står starkare än någonsin. En kontors-vänlig frisyr som fungerar minst lika bra till partyoutfiten. Vet du inte hur du ska stylea håret dagen innan tvätt eller på de dåliga hårdagarna? Då är en stram uppsättning en go-to. Vi ser underbara Elsa Hosk i en cool stram knut. 

5. Naturliga lockar

I början på året förutspådde Ida Sol, som driver salongen Moon i Stockholm, hårtrenderna för 2022 – däribland naturliga lockar. Och ack så rätt hon hade. Det har blivit allt mer populärt att ta hand om och vårda sin naturliga hårform. Att framhäva sina egna vågor och lockar är både skonsamt och vackert. Vi ser bland annat modellen Chanelle Coleman Törnqvist med sina naturliga lockar. 

6. Bob

90-tals bobben är tillbaka. Den kortklippta looken strålar, både som en klassisk french bob, men också som en fluffigare och lockigare bob. En stilsäker klippning och ger ett självsäkert intryck. 

 

7. Orangefärg

Det orangeröda håret har dominerat under 2022. Det skapar liv till håret, för att inte glömma att det bidrar med en färgklick. Vi har bland annat sett Kendall Jenner och Dakota Johnsson stråla i en rödare nyans i håret. Vi hoppas att många av hårtrenderna följer med oss in i 2023!