Så tar du dig igenom olycklig kärlek: Råd citat och stöttande ord

Tjej som är olyckligt kär
Olycklig kärlek - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Att vara olyckligt kär kan vara förkrossande och känslorna kan vara svåra att samla ihop. Här är saker att tänka på om du tycker om någon som inte gillar dig tillbaka.

Kärleken kan vara fantastisk, men den kan också vara smärtsam och jobbig. Olycklig kärlek råkar nästintill alla ut för någon gång, och alla som har varit där vet att det inte är lätt. Här får du några tips på hur du tar dig igenom det.

Hur kommer man över sitt livs kärlek?

Även om det inte är någon större tröst, och du kanske inte ens tror på det just nu, så kommer det inte alltid att göra ont. Även om smärtan får det att kännas som om den där personen är ”den rätta”, så är det förmodligen inte så. När vi talar om den rätta så syftar vi ofta på någon som vi är menad att vara med, och hur skulle en person vi inte kan vara tillsammans med kunna vara den rätta?

Tillåt dig att vara ledsen

Bland det viktigaste att göra när det är som jobbigast är att tillåta sig själv att må dåligt. Det är förståeligt att det känns jobbigt nu, och det är okej. Gråt, skrik, var arg, var ledsen. Att stänga in känslorna och inte tillåta sig själv att må dåligt gör det sällan bättre eller lättare, utan snarare tvärtom. 

Var snäll mot sig själv

När det är som jobbigast är det viktigt att försöka vara extra snäll mot sig själv. Ge dig själv det du behöver just nu – oavsett om det är en mysig filmkväll med vännerna, tid för dig själv, en shoppingrunda eller vad det än kan vara. 

Omge dig med vänner och familj

Vad man behöver när man är olyckligt kär kan variera mycket. En del behöver vara för sig själv, andra känner precis tvärtom – man vill aldrig vara ensam. Gör det som känns bäst för dig. Omge dig med vänner och hitta på roliga saker som får dig att tänka på annat, om det känns bäst. Prata om det med vänner och familj om du behöver, eller skriv av dig om det känns lättare.

Olyckligt kär: Citat

Beskrivning av en olycklig kärlek: som att försöka nå en träbit i vattnet, men man når inte riktigt fram och ju mer man plaskar med handen desto längre bort driver hon – Henrik Jonsson

Den som försöker dränka olycklig kärlek i alkohol är en galning. Alkohol konserverar. – Max Dauthendey

Olycklig kärlek är en heltidssysselsättning. – Carl Hammarén

Till och med olycklig kärlek är lycklig. – Ordspråk från Frankrike

Läs mer: