Sluta vara trött på jobbet – 9 enkla steg hur du får mer energi snabbt

Tjej full av energi som jobbar och lyssnar på musik
Få mer energi snabbt – när du är på jobbet - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Det är hemskt när man känner hur ögonen rullar och man vill helst av allt vill somna, samtidigt som man ska fokusera på sitt jobb. Hör kommer tips hur du får mer energi snabbt!
Håller du på att somna på jobbet, eller är det svårt att hålla fokus? Här kommer tips hur du kan få mer energi snabbt, när du är trött på jobbet! 


Börja dagen med kalldusch 

Chocka kroppen direkt på morgonen genom att ta en kall dusch. Det här är bästa sättet att få energi snabbt, vips så kommer din trötthet vara borta. 

Rör på dig

En kort promenad eller stretch-pauser kan hjälpa dig att öka din energi och koncentration. Att gå en runda kan få upp energinivån snabbt. 

Läs mer: Gör 2023 till ditt bästa år någonsin.

Hög musik i lurarna

Få upp adrenalinet genom att köra bra festmusik på hög volym i dina hörlurar. Peppa upp dig själv till att ha en grym arbetsdag! 

Planera din dag

Att ha en tydlig plan för vad du ska göra under dagen kan hjälpa dig att hålla fokus och undvika stress.

Ta en paus

Ta en stund för att vila ögonen och sträcka på benen regelbundet under dagen. 

Dagsljus och frisk luft ger dig energi

Se till att du har tillgång till dagsljus och frisk luft, och att du har en bekväm och ergonomisk arbetsplats. Det är alltid bra att sitta nära ett fönster eftersom dagsljus gör dig piggare. 

Läs mer: Träningsresor 2023 - I sverige och utomlands

Motivation

Försök att hitta mening och mål med det du gör. Att känna att du bidrar med något som är viktigt kan ge dig energi och motivation.

Sömn 

Se till att du får tillräckligt med sömn. Sömnbrist kan orsaka trötthet och minskad koncentration.

Ät hälsosamt

Ät hälsosamma måltider och drick tillräckligt med vatten under dagen. En balanserad kost och tillräckligt med vätska kan hjälpa dig att hålla dig pigg och alert.


Vad kan man äta för att få mer energi? 

  1. Havregrynsgröt: Havregrynsgröt är en bra källa till komplexa kolhydrater, som ger långvarig energi.
  2. Nötter och frön: Nötter och frön är bra källor till protein och hälsosamma fett, som hjälper till att hålla blodsockerhalten jämn och ger långvarig energi.
  3. Bönor och linser: Bönor och linser är rika på proteiner och fiber, som hjälper till att hålla blodsockerhalten jämn och ger långvarig energi.
  4. Grönsaker: Grönsaker som broccoli, spenat och bladselleri är rika på näringsämnen som kan hjälpa till att öka din energi.

Det är viktigt att äta en balanserad kost och att dricka tillräckligt med vatten för att hålla din energi på topp. Att undvika socker och snabba kolhydrater kan också hjälpa till att hålla blodsockerhalten jämn, vilket kan bidra till att öka din energi.