Digital träningskompis: Bäst träningsappar för motivation och stöd

Bra träningsappar 2023 - Foto: Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Om du vill komma igång med att träna så har vi samlat dem bästa apparna inom träning 2023. Se våra favoriter här!

Bra träningsappar gör det enkelt att träna vart du vill, och när du vill. Dessutom passar de för alla, men kanske extra bra för nybörjaren eller den som har ont om tid och snabbt vill kunna ta fram ett träningspass. Och såklart, för den som vill träna hemma!

7 minuters träning

Det här är en riktigt smart app, med övningar som bara tar 7 minuter att genomföra. Detta är alltså en riktigt smart app för den som gärna kör flera korta pass under dagen. Här finns en hel del olika övningar att välja mellan, för hela kroppen och för utvalda områden. Vill du ha ett längre pass kan du sätta ihop flera pass till önskad längd. 

Perfekt för den som ibland vill ha snabba och effektiva pass, men samtidigt vill ha möjlighet att köra ett längre pass ibland. Appen utmanar dig även att köra ett 7 minuters pass varje dag i 7 månader, och här har du tre ”liv”. Missar du ett pass så försvinner ett liv, försvinner alla så har du förlorat.

Läs mer: Vad ska jag äta efter träningen?

Nike Training Club

Här finns flera pass att välja mellan, för såväl nybörjare som vältränade. Passen är enkla att hänga med i, och de finns i tre olika nivåer för att passa de flesta. Det finns både styrketräning och konditionsträning, och även yoga i olika program – såväl kortare som längre och i olika svårighetsgrader. En bra träningsapp som passar i
stort sett alla.

Map My Fitness

Det här är en träningsapp som är gratis, men med annonser. Här finns ett riktigt brett utbud av övningar och aktiviteter, det finns faktiskt flera hundra olika alternativ att välja mellan. Du kan välja mellan cykling, löpning, simning, yoga och mycket annat. Betalar du för pro-versionen så får du flera fördelar, till exempel att annonserna försvinner och en rad extrafunktioner som ljuduppdateringar under träning, livedelning av platser, hjärtfrekvensmätare och analyser.

Läs mer: Träningsresor utomlands 2023 

Försvarsmaktens träningsapp

Med den här appen kan du träna på samma sätt som försvarsmakten. Oavsett om du bara vill komma igång med träningen eller faktiskt tränar inför antagning till militärutbildning så är det här en riktigt bra app. Med kroppen som redskap kan du utföra någon av alla övningar som finns att välja mellan – över 450 stycken.

Läs mer: Hur tvättar man sina träningsläder?

Runkeeper

De flesta har väl hört talas om denna populära träningsapp. Den är mycket användarvänlig och kan mäta hur långt du sprungit, tempo och antalet förbrukade kalorier. Här finns en gratisversion, men det går även att välja ett abonnemang med flera funktioner. Det ingår dock en hel del funktioner även i gratisversionen, men önskar man ännu flera så finns det möjlighet att välja abonnemang.