Deltagare vittnar om hot och mobbning i "Fboy island"

Tvådelad bild på deltagarna i "Fboy island" och Sandor Berg.
"Man bryts ju ner där inne", säger deltagaren Sandor Berg om inspelningen. - Foto: Caisa Rasmussen/TT.
Dela på Pinterest
Romantik och humor – men också mobbning och hat. Flera deltagare i dejtingsåpan "Fboy island" berättar om en hård stämning bland de manliga deltagarna under inspelningen.

Programmet är gjort efter en amerikansk förlaga och går ut på att tre tjejer får möta tjugo killar. Hälften av killarna sägs vara "nice guys" på jakt efter äkta kärlek. De andra påstår också att de är det, men egentligen är de bara är ute efter prispengar och tillfälligt sex.

Programmet är gjort med glimten i ögat, men samtidigt var vissa av de manliga deltagarna inte bara oseriösa utan direkt otrevliga, enligt Olivia Jakobsson, en av de kvinnliga deltagarna tillsammans med Theresé Samuelsson och Awa Touray.

– Det finns killar som har sagt saker om oss tjejer som inte är så jätteschyssta, både under under programmet och efteråt. De har sagt att vi inte är snygga nog för dem, att vi är keffa och fula brudar och allt möjligt. Det där känns bara så 2015, säger hon till TT vid en pressträff för programmet.

Olivia Jakobsson tycker att det är kul att återse de andra tjejerna, men vissa av killarna hade hon gärna sluppit möta igen.

– Det finns lite "bad tensions". Speciellt mellan oss tjejer och några av killarna, utan att avslöja för mycket. Killarna är inte helt populära i våra ögon, säger hon.

Deltagare skickades hem första avsnittet

Redan i första avsnittet får deltagaren Alex Beck åka hem då han "brutit mot reglerna". Discovery uppger efteråt att Beck skickades hem då han hade använt sig av ett språkbruk som produktionen fann oacceptabelt.

För Expressen hävdar Alex Beck att det hela bygger på ett missförstånd.

– Enligt mig har jag inte sagt något fel. Men det var några andra som uppfattade det så, vilket är supertråkigt, säger han till tidningen.

Läs mer: FBOY Island-deltagaren utslängd av produktionen – redan i första avsnittet

Våldsam stämning mellan killarna

Deltagaren Sandor Berg berättar att han var beredd på hård konkurrens mellan killarna när han ställde upp i programmet – men inte på hur "slut i huvudet" somliga av de andra deltagarna var.

– Man klickar ju inte med alla personer, men vissa tog det verkligen för långt där inne, säger han.

Vid ett tillfälle var det nära att bli våldsamt mellan honom och en annan deltagare. Detta efter att den andre pratat illa om hans sjuka mamma.

– Det var nävarna i luften, det var på riktigt. Jag kan på riktigt säga att jag hatar den personen i dag och då har det ändå gått tio månader. Min mor är ju sjuk i cancer och de orden han sade om henne är inget jag tar. Det var den nivån, folk sparkade på allt de kunde.

På planet hem till Sverige kände han sig helt tom, berättar han.

– Man bryts ju ner där inne. Det är skratt, kärlek och komedi, men det är också mycket hat och mobbning som inte syns. Eftersom man är själv där inne får man bara brösta det. Man kan inte gå runt och gråta till någon där, säger Sandor Berg.

Programledaren Klara hittade kärleken i programmet

Trots allt beskriver Olivia Jakobsson inspelningen i Sri Lanka som väldigt rolig. Hon blev bra kompis med de andra tjejerna och några av killarna beskriver hon som guldkorn. Men någon blodad tand för reality-tv fick hon inte.

– Jag har ingen ambition att bli känd eller att vara influencer eller så. Jag jobbar på myndighet och jag vet inte vad jag gör här egentligen. För mig var det bara en rolig grej, ett äventyr, säger hon.

Någon äkta ambition att hitta kärlek i programmet fanns aldrig, avslöjar hon.

– Tror man att man på riktigt ska hitta kärleken i programmet "Fuckboy island", då är man nog ute och cyklar. Men sedan ska man aldrig utesluta något. Programledaren hittade ju kärleken i alla fall, säger hon och skrattar.

Hon syftar på att Klara Elvgren som leder programmet numera är tillsammans med deltagaren Jhon Arboleda och att paret nu väntar barn tillsammans.

– Nej, det var kanske inget jag hade räknat med, men det är superkul såklart, säger Klara Elvgren till TT.

Hon bedyrar att inget hände under inspelningen, utan först efteråt.

– Jag hade inga sådana ögon för Jhon där. Men sedan när vi kom hem träffades vi spontant i Stockholm när vi sprang på varandra utanför Spy Bar. Sedan den dagen har vi suttit ihop, säger hon.