Nepo Babies – kändisar med kända föräldrar

Nepo Babies – kändisar med kända föräldrar
Vad är en Nepo Baby och vilka kända personer är så kallade Nepo Babies? Vi reder ut och listar ett gäng Nepo Babies nedan! - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press, Vianney Le Caer/AP/TT, STELLA Pictures/ddp socialmediaservice, Jessica Gow/TT
Dela på Pinterest
Har du hört om Nepo babies? Nu ska vi förklara begreppet och reda ut vem som är en Nepo Baby!

Har du hört talas om ”Nepo Baby”?. Om du funderar över vad detta egentligen här, då har du hittat rätt. Här kommer vi att gå igenom vad ”Nepo Baby” ärmen också presentera några Nepo Babies som du säkert känner till.

Vad är Nepo Baby?


Med Nepo Baby syftar man på en person som blivit känd genom sina kända föräldrar, eller kanske närmare bestämt en känd person som även har kända föräldrar. Varför kallas det då så här? Jo, ”Nepo” kommer från ”Nepotism”. I Sverige kallas detta även ”Svågerpolitik” och ofta handlar det om att favorisera släktingar och
vänner i affärsliv och politik utan att bry sig om meriter. 

När man pratar om ”Nepo Baby” så är begreppet dock bredare, men fortfarande handlar det om att dessa personer drar nytta av sina kända föräldrar eller helt enkelt har haft en fördel i att komma från en känd familj. Det behöver alltså inte nödvändigtvis handla om favorisering, utan snarare om att bli känd på grund av sina kända föräldrar – oavsett om man själv har gjort något, eller inte. 

Lista med Nepo Babies


Nu när du vet vad ”Nepo Baby” betyder så kommer du säkerligen att tänka på någon, eller några, kända personer som främst är kända på grund av sina föräldrar. Om du vill ha flera exempel, eller inte alls kommer på någon, så kommer här en lista med några ”Nepo Babies” som du säkerligen känner igen.

Maya Hawke

Om du också älskar Stranger Things så har du sett henne där, men har du funderat på vem hon är och vart hon kommer ifrån? Det här är faktiskt dottern till Uma Thurman och Ethan Hawke.

Dakota Johnson

Även om Dakota Johnson kanske själv gjort sig ett namn med sina rollprestationer, så är hon även dotter till två kända skådespelare. Pappa Don Johnson som vi sett i Miami Vice, och mamma Melanie Griffith från ”Working Girl”.

Lily-Rose Depp

Det är knappast svårt att räkna ut vem Lily-Roses pappa är, men hon har även en känd mamma – sångerskan, modellen och skådespelerskan Vanessa Paradis.

Zoë Kravitz

Återigen avslöjar efternamnet vem den kända pappan är, men även här finns en känd mamma – nämligen skådespelerskan Lisa Bonet.

Hailey Bieber

Det här är förmodligen en av de första du hittar om du googlar på ”Nepo Babies”. Hailey hette tidigare Baldwin i efternamn, och detta namn har de flesta hört talas om ett antal gånger. Det finns fyra kända Baldwin-bröder, och Stephen Baldwin är Haileys pappa.

Systrarna Kardashian-Jenner

Kim, Kourtney och Khloe Kardashian är tillsammans med sina småsystrar Kendall och Kylie Jenner ett bra exempel på Nepo babies. Både Robert Kardashian och Kaitlyn, tidigare Bruce, Jenner var kända ansikten redan innan realityserien "Keeping up with the Kardashians" blev en världssuccé.

Bianca Ingrosso

Om vi ska prata svenska Nepo Babies så är Bianca förmodligen den första man kommer att tänka på. Som dotter till sångerskan Pernilla Wahlgren, som förmodligen alla i Sverige känner till, är det ganska uppenbart att hon är en Nepo Baby.

Bröderna Skarsgård

Även om många av dessa bröder, som gått i pappas fotspår, faktiskt är bra på det de gör så räknas de ändå som Nepo Babies. Pappa Stellan gjorde familjenamnet känt, och senaste åren har allt fler i familjen Skarsgård dykt upp i filmer.

Systrarna Parnevik

Även om dessa tre systrar, och deras bror, kanske främst blev kända genom tv-programmet ”Parneviks” så kvarstår det faktum att det aldrig hade blivit något program om det inte funnits en känd person i familjen. Här är det förstås pappa Jesper Parnevik vi syftar på, känd som professionell golfspelare.