Butterfly cut 2023 – trendiga frisyren vi inte kan få nog av!

Resultat på butterfly cut
Vad är en butterfly cut? - Foto: Foto: Envato.com / Instagram @haileesteinfeld
Dela på Pinterest
Butterfly cut – frisyrtrenden som vi inte kan få nog av! Vem passar i frisyren? Få inspiration och läs allt om Butterfly cut här!


Du har säkert hört talas om frisyren Butterfly cut, men om du fortfarande inte har någon större koll på den så kommer vi här att gå igenom allt du vill veta. Närmare bestämt – hur den ser ut, och om den är ett bra val för dig!

Vad är Butterfly cut?

Kortare klippningar och uppklippta frisyrer har blivit populära den senaste tiden, men det är inte alltid man vill klippa av sitt långa hår. Om man vill ha den där volymen som en kortare frisyr kan ge, och ge illusionen av en kort frisyr, men utan att behöva klippa håret – då är Butterfly cut ett bra alternativ. 

--> Läs mer om trendiga frisyrer 2023

I en Butterfly cut använder man en voluminös uppklippningsteknik som ger en levande frisyr med volym. Det här är alltså ingen platt och tråkig frisyr, tvärtom – det är massor av volym, samtidigt som frisyren är lättstylad.Uppklippt frisyr

När man klipper en Butterfly cut gör man uppklippningar i flera olika längder. Frisyren består helt enkelt av flera lager: överst är det som kortast och i ungefär samma längd som en lite utväxt lugg, och detta klipps sedan in för att smälta in med längre sektioner. Detta skapar textur och rörelse, men utan att håret känns tunnare. Detta ger en frisyr som ramar in ansiktet och känns tjockt. Man brukar säga att detta är två frisyrer i en, eller en 2-i-1 klippning.

Det korta bob-längden överst ger en helt ny form på håret när det är uppsatt. Detta är anledningen till att man kallar Butterfly cut för en kort frisyr i en lång frisyr. Man behöver inte klippa av håret utan har fortfarande långt hår, men man kan också låta det se kort ut. Frisyren gör det möjligt, och enkelt, att använda olika looks – till och med helt olika frisyrer, med en och samma frisyr.


För vem är Butterfly cut ett bra val?


Om du vill ha mer rörelse och volym, då kan detta vara rätt val för dig. Butterfly cut passar framför allt för den som har tjockt hår, eftersom sådant hår ofta kan kännas tungt och livlöst. Denna frisyr passar bäst om ditt hår är längre än till axlarna, och har du lite vågigt hår så kan frisyren bli ännu finare. Denna frisyr passar egentligen de allra flesta, men har man väldigt tunt och fint hår kanske det inte är det bästa valet. Med sådant hår kan frisyren göra att håret ser stripigt ut. 

--> Läs mer: Hur du får långt hår snabbt!

Om du däremot har lite tjockare hår, som är längre än till axlarna, kan detta vara helt rätt val. Framför allt om du gillar variation och vill ha en frisyr som låter
dig skapa helt olika utseenden på ett enkelt sätt.