Allt om Paul Rey: "Melodifestivalen", längd och barn

Visste du att Paul Rey har släppt en låt med Snoop Dogg? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT.
Dela på Pinterest
Paul Rey har många strängar på sin lyra. "Mello"-aktuella artistens har turnerat i USA och har ingen mindre än Quincy Jones som mentor. Här är alla du vill veta om Paul Rey.

"Mello"-aktuella Paul Rey, eller Pauli Sebastian Jokela som han egentligen heter, är en svensk låtskrivare och artist. 

Paul Rey: Föräldrar och uppväxt

Paul är född och uppvuxen i Lund. Hans mamma kommer ursprungligen från Chile och hans pappa från Finland. Paul Reys föräldrar träffades som utbytesstudenter i Lund. 

Hur gammal är Paul Rey?

Paul Rey är född den 23 maj 1992, vilket betyder att han i skrivande stund är 30 år gammal. 

Hur lång är Paul Rey?

Det är många som undrar om Paul Reys längd och i nuläget finns det ingen information om artistens exakta längd. Däremot går det att konstatera att Paul är längre än Linda Bengtzing som är 1,65 meter lång. 

Paul Rey i "Melodifestivalen" 2020. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Paul Rey: Familj och barn

Paul Rey och kärleken Dalia Sager blev tillsammans när de endast var 13 år gamla. 2018 valde de att gifta sig och i november 2020 välkomnade de sitt första barn, dottern Lima. Familjen bor tillsammans i Lund. 

Visste du att musikvideon till hitlåten "Fool for you" även är Paul och Dalias bröllopsvideo?

Mentorn Quincy Jones

Karriären tog fart 2015 när Paul blev signad till "Epic records" och därefter har han hunnit vara förband åt "Fifth harmony" och turnerat med "Nico & Vinz". Paul Rey har även släppt en låt med Snoop Dogg.

Hans mentor är ingen mindre än musiklegendaren och producenten Quincy Jones.

Melodifestivalen: "Talking in my sleep" och "The missing piece"

Rey debuterade i "Melodifestivalen" 2020 med låten "Talkning in my sleep". Bidraget gick vidare till andra chansen, för att sedan ta sig vidare till finalen, där han landade en sjätte plats. Året därpå återvända Paul Rey till "Mello" med bidraget "The missing piece", likt förra gången tog han sig vidare först vidare till andra chansen innan han slutade på en tolfteplats i finalen. 

Läs mer: Melodifestivalen 2023: Artister som tävlar i deltävling 3

Paul Rey i "Melodifestivalen" 2023

Det blir tredje gången gillt för Paul Rey när han tävlar i "Mello" 2023. I årets festival tävlar han med låten "Royals". Paul tävlar i deltävling 3, där han ställs mot bland annat Markus & Martinus, Ida-Lova och Melanie Wehbe.

Läs mer: Därför känner du igen "Mello"-aktuella Ida-Lova