TV4:s svar på kritiken – efter missnöjet från "Love Island"-tittarna

"Love Island"-tittarna riktar kritik mot TV4 och produktionen bakom programmet till följd av att en hel del deltagare redan är kända sedan tidigare. På bild: Programledaren Julia Franzén och en av de nya deltagarna, Lisa Siden, som varit med i realityprogram tidigare. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Jakob Dahlström/TV4, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Årets "Love Island"-säsong rullar på, men nu har den stött på patrull i from av massiv kritik från tittare som menar att det är "tråkigt" att personer som varit med i reality tidigare är med i programmet.

Årets säsong av "Love Island" väcker starka känslor – både hos årets deltagare och hos tittarna. Deltagarna har nyligen antagit den stora utmaningen att vistas i det som kallas "Casa Amor", det vill säga att killarna och tjejerna skiljs från varandra för att spendera tid med andra personer av det motsatta könet.

Tidigare realityprofiler deltagare i "Love Island" 2023

Men innan deltagarna separerades från varandra anlände det nya deltagare till "Love Island"-huset: Lisa, Caroline, Clara och Sara. Fler tjejer i huset betyder att konkurrensen hårdnar, vilket möjligtvis inte uppskattas av alla deltagare. Dessutom har två av de nya tjejerna, närmare bestämt Lisa Siden och Caroline Kronqvist, varit med i realityprogram tidigre, vilket tittarna reagerat starkt på.

Lisa har varit med i det numera nedlagda "Paradise hotel" hela två gånger. Caroline har medverkat i dejtingprogrammet "True love". Men det är inte bara de nya "Love Island"-deltagarna Lisa och Caroline som varit med i tv tidigare.

Deltagarna Nicci Hernestig, Adrian Podde och Ikenna Abika har även de varit med i olika realityprogram. 
Du kan läsa mer om det här.

Tittarna riktar kritik mot "Love Island" 

I kommentarsfältet på programmets officiella Instagram-konto riktar tittarna nu kritik mot produktionen. Många tittare menar att det är "tråkigt" att det är så många personer som redan är "kända" som är med i programmet. 

"Sluta ta in massa ”kända” människor."

"Inte ens kul att titta på love island längre när de bara ska vara kändisar med alla vet att dom bara e där för följare och inte kärlek"

"Inte fler ”kända” som redan har följare, det blir orättvist när tittare röstar då dem och man vet inte utav vilken anledning dem är där"

"Inte fler kändisar!! Detta ska va ett seriöst program för att hitta kärleken, inte nåt paradise! In med fler killar. Stackars Frida. Så tråkigt! Blev genast besviken över detta program"

"Så himla tråkigt att det inte bara kan få vara ett program där ”okända” människor kan få hitta kärleken."

Några riktar sig dessutom direkt till kanalen och produktionen för att framföra sin kritik. och menar att de bör "göra om och göra rätt":

"Hej TV4/produktionen! Tar ni till er all kritik som jag ser att ni får, som mycket handlar om att ni har gått från kärlekssyftet i denna säsong och mer fokuserar på att redan ”kända” influensers får mer tv-tid?"

"Kan TV4 sluta ta med influensers bara för fler tittare? Har väl för fan varit många som kollade redan innan influensers kom….. Nikki va fine men fler…? Kommer sluta kolla ärligt. Inte sett dagens avsnitt för är trött på skiten. Är de ett drama program eller hitta kärlek program?"

"Denna säsong är en stor flopp. Väldigt tråkigt när man väljer att ta in kända personer som det är tydligt att de ej är där för att hitta kärleken utan endast för att få lite tv-tid då deras kändisskap börjar löpa ut. Även ett stort skämt att sätta tjejerna ensamma medans killarna får festa loss. Kom igen nu. Gör om och gör rätt."

"Love Island"-produktionens svar på kritiken

När Modette kontaktade TV4 och frågade hur de ser på kritiken svarade Matilda Walker, exekutiv producent för "Love Island Sverige", följande i ett mejl:

"Love Island är ett program för unga människor som vill hitta kärleken. Programmet är öppet för alla som vill söka - både kända deltagare eller personer som tidigare synts i olika tv-program.

Realityprofil och influencer eller ej, du är oavsett välkommen att leta rätt på din stora kärlek i "Love Island", menar produktionen.