Känner du igen de nya tjejerna i Love Island? Här är anledningen

Känner du igen Lisa Siden och Caroline Kronqvist i Love Island? Här är anledningen
Känner du igen Lisa Siden och Caroline Kronqvist i Love Island? De har nämligen varit med i tv tidigare. - Foto: Pressbilder. Foto: Patricia Recourt/Viaplay, Linus Hallsénius/discovery+
Dela på Pinterest
Lisa Siden och Caroline Kronqvist är två av de nya deltagarna i "Love Island". Kanske känner du igen dem? De har nämligen varit med i realityprogram tidigare.

Deltagarna i årets säsong av "Love Island" kommer och går.  Några som lämnade snabbare än blixten var tvillingparet Michel och Manuel. När en av bröderna, närmare bestämt Michel, röstades ut lämnade han "ett tomrum efter sig" vilket fick Manuel att självmant lämna inspelningen. Du kan läsa mer om det här.

Lisa Siden och Caroline Kronqvist i "Love Island" 2023

Nu har "Love Island"-huset fått ytterligare tillskott. Den här gången i form av två tidigare realitydeltagare. Det handlar om Lisa Siden och Caroline Kronqvist

Lisa Siden är 22 år, kommer från Stockholm och jobbar idag som influencer. Kanske känner du igen henne från "Paradise hotel" där hon varit med två gånger. 

Caroline Kronqvist är 29 år, kommer från Norrköping och jobbar, precis som Lisa, som influencer, men också som personlig tränare. Caroline var med i "True love Sverige" som sändes i fjol. 

Men det är inte bara två för en del kända ansikten som tagit plats i programmet. In kommer två till tjejer, närmare bestämt 20-åriga Clara och 29-åriga Sara

Tittarna riktar kritik mot programmet 

Men det här med att en del av deltagarna i "Love Island" har varit med i tv förut är det inte alla tittare som välkomnar med öppna armar. På Instagram riktas nu kritik mot programmet till följd av att många av deltagarna redan är "kända" då de varit med i realityprogram tidigare. Förutom tidigare nämnda Lisa Siden och Caroline Kronqvist handlar det om Nicci Hernestig som varit med i "Paradise", Ikenna Abika som varit med i "Paradise hotel", samt Adrian Podde som varit med i "Big brother". 

Kommentarerna lyder i stil dem:

"Sluta ta in massa ”kända” människor."

"Så himla tråkigt att det inte bara kan få vara ett program där ”okända” människor kan få hitta kärleken."

Svaret på kritiken

När Modette kontaktade TV4 för att fråga hur de ser på kritiken svarade Matilda Walker, exekutiv producent för "Love Island Sverige", följande i ett mejl:

"Love Island är ett program för unga människor som vill hitta kärleken. Programmet är öppet för alla som vill söka - både kända deltagare eller personer som tidigare synts i olika tv-program.