Tone Sekelius stöd till Lee Christiernsson: "Stor känsla"

Tone Sekelius hjälpte Lee Christiernsson att komma ut som transperson. - Foto: TV4 och Henrik Montgomery/TT.
Dela på Pinterest
När Lee Christiernsson kom ut som transperson, berättade hen att Tone Sekelius varit en inspiration. Nu väljer Tone att uttala sig om orden från Lee.

Programledaren, influencern och artisten Tone Sekelius är aktuell i både "Melodifestivalen" 2023 och "Let's dance" 2023. För två år sedan kom hon ut som transsexuell, en dag hon minns tillbaka till med lättnad och glädje.

"Livet satte liksom igång igen, livslusten kom tillbaka, glädjen började sprudla, motivationen satte igång, jag kände mig hel igen", skrev Tone om årsdagen på sin Instagram. 

Läs mer: Allt om Tone Sekelius: "Melodifestivalen", längd och ålder

Lee Christiernsson inspirerades av Tone Sekelius

En som inspirerades av Tone Sekelius transitionsresa var Lee Christiernsson. Lee kom ut som transperson i slutet på januari 2022. I en lång intervju med QX berättade hen om hur det var att gå från "Snickar"-Björn till att bli Lee Christiernsson. Lee nämnde bland annat att det var tack vare Tone som hen kunde påbörja sin transition. 

När Tone gästade TV4:s "Efter fem", fick Lee möjligheten att tacka Tone ytterligare och gratulera henne på årsdagen. 

– Jag vill passa på att tacka dig för att du delat din transition på ett förträffligt, modigt och öppet sätt, säger Lee och fortsätter: 

– Jag vet att du har inspirerat och hjälpt så många andra människor på vägen, grattis på tvåårsdagen.

Läs mer: "Äntligen hemma"-Björn kommer ut som transsexuell – heter Lee Christiernsson

Tones stöd till Lee

Nu väljer Tone Sekelius att för första gången prata om orden från Lee. 

– Jag läste faktiskt Lees intervju och det gjorde mig så himla himla glad, det här är bara svart på vitt att historier måste få höras. Jag blev så glad när hon också kom ut och att hon får leva sitt fulla liv, för jag vet hur pass stor den känslan är, säger Tone. 

Tone Sekelius fick en personlig hälsning från Lee Christiernsson i "Efter fem". Foto: TV4.