Får Love Island-deltagarna betalt? Nu svarar TV4 på frågan

TV4:s svar om "Love Island"-deltagarnas lön: "De får..."
Får deltagarna betalt för att vara med i "Love Island"? - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Jakob Dahström/TV4
Dela på Pinterest
Får "Love Island"-deltagarna någon form av ersättning för att vara med i programmet? Nu svara TV4 på den spännande frågan.

TV4:s dejtingprogram "Love Island" rullar vidare avsnitt efter avsnitt och engagerar tittarna vecka efter vecka. Både positiva och mindre positiva tittaråsikter har hörts. Bland det som kritiserats finns det faktum att en del av deltagarna är influencers och har varit med i tv-program tidigare. De har därmed redan en stor följarskara, vilket skulle kunna ge de berörda deltagarna fördel när det är dags för tittarna att rösta vilka de vill ha kvar i programmet. Du kan läsa mer om kritiken här.

Läs mer: Love Island-profilen gravid – berättar på Instagram

Får Love Island-deltagarna betalt för att vara med i programmet?

Frågan om varför produktionen väljer att ge influencers tid och utrymme i tv-rutan har alltså ifrågasatts av en hel del tittare, men intresset för programmet och dess deltagare består. Ytterligare något som kvarstår är det faktum att ju längre de olika deltagarna är kvar i programmet, desto längre tvingas de också vara ifrån sina arbeten. 

Så influencer eller ej, hur ser ersättningen ut för deltagarna? Får de betalt för att vara med i "Love Island" eller inte? Modette skickade ett mejl till TV4 för att ta reda på mer om just den saken.

TV4:s svar om deltagarnas ersättning

När Modette når TV4 för att fråga om deltagarna i "Love Island" får någon ersättning för att vara med i programmet eller ej svarar Matilda Walker, exekutiv producent för "Love Island" i Sverige, följande:

"De får ersättning men som vi inte kommunicerar offentligt."

Kort och gott: "Love Island"-deltagarna verkar få någon sorts av ersättning för att delta, men om alla får och hur mycket ersättning det handlar om väljer de att hålla för sig själva.