Tips inför din Tinderdejt – kläder, platser och nerver

5 tips inför din nästa Tinderdejt. - Foto: Mika Baumeister/Unsplash Trevor Buntin/Unsplash
Dela på Pinterest
Har du klickat med någon på Tinder och funderat på att träffas i verkligheten? Då ska du se hit! Här hittar du fler tips på vad ni kan göra, outfits och hur du blir mindre nervös.

Att gå på en dejt är alltid spännande och lite nervöst, men att gå på en första dejt med någon man inte träffat förutom i en app kan kännas ännu pirrigare. Något som är viktigt när man ska ta steget att träffas efter att ha hittad varandra på en dejtingapp är att vara försiktig, speciellt om personen är någon helt okänd. 

Behöver du idéer på vart ni kan träffas, vad du ska ha på dig eller hur du blir mindre nervös? Då har du hittat rätt. Vi hoppas våra fem tips kan hjälpa dig inför din nästa Tinderdejt! 

Läs mer: Vad du kan skriva till din matchning på Tinder

1. Tinderdejt – vart ska ni ses?

Att bestämma en plats som känns trygg för er båda är jätteviktigt. Är du ute efter att ta dejten till sovrummet på en gång så kör på – men är du som många andra och vill känna dig extra säker när ni ses första gången är det bästa att ses offentligt. 

Vill du ha en "casual" stämning på dejten kan det vara bra att ses tidigare på dagen, till exempel en lunchpromenad med en kaffe att ta med eller att ni ses på en fika eller lunch. Vill du känna dig extra säkert tar du din dejt till ett ställe du vet har mycket rörelse och människor. 

För en mer romantisk stämning är det bästa att ses på kvällen. Boka bord på en mysig restaurang med mörk belysning samtidigt som du fortfarande kan känna tryggheten av att människor är runt omkring er. Ta dejten vidare till en spelhall, eller så vill ni kanske gå hem till någon. 

Läs mer: Tips vad du kan skriva i din Tinderprofil! 

2. Vad ska man ha på sig på en Tinderdejt?

Här gör du såklart som du vill, men ett tips är att ha på dig något bekvämt! Ses ni tidigare på dagen kan en ljusare outfit vara snygg, till exempel ett par jeans med en skön tröja och en snygg kavaj ovanpå är både snyggt, stilrent men också lagom.

För kvällsdejten kan det vara kul att klä upp sig lite mer. Varför inte ta på dig dina favorit-kostymbyxor med en sexig topp och en snygg kavaj, eller kanske en tight klänning som visar upp din fantastiska kropp. Här kan du utforska med lite olika stilar, men kom ihåg att du ska vara bekväm. En outfit som sitter oskönt eller behöver rättas till hela tiden kommer att vara både irriterande och distraherande för dig. 

Läs mer: Tindertips för tjejer!

3. Hur blir man mindre nervös inför en dejt?

Denna punkt kan variera lite från person till person, men här har du några tips för att lugna nerverna innan dejten!

  • Häng med en vän tills precis innan dejten så blir du distraherad från att känna nerverna.
  • Sätt undan extra mycket tid till att göra iordning dig – får du göra det i lugn och ro hinner du med beslutsångesten över vad du ska ha på dig. Sätt på musik, häll upp ett glas av ditt favoritvin och skapa en skön stämning som följer med dig ut från dörren.
  • Träna! Något som kommer kännas riktigt skönt i kroppen är om du tränar innan. Då gör du av med det överflödiga adrenalinet av nervositeten att träffa någon ny och du fylls på med härliga glädje-hormoner.
  • Ha en plan B. Om du vet redan innan vad du kan säga till din dejt i fall att det inte går som tänkt kommer du att känna dig mycket lugnare. Gör upp en plan med en vän som nödlösning, till exempel kan ni bestämma ett ord du ska SMSA om du behöver en ursäkt att gå, så kan din vän ringa och lossas behöva dig!