Deltagaren kritisk till djurhållningen på Farmen: "Bristande rutiner"

Artin Ghookassi i "Farmen" 2023.
Artin Ghookassi ställer sig kritisk till hur "Farmen"-deltagarna tar hand om djuren på gården. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Efter att ett av djuren i "Farmen" dog, ställde sig en deltagare kritisk till djurhållningen på gården. – Vi har ju ansvar över dem, säger Artin Ghookassi i programmet.

En lång säsong av "Farmen" börjar närma sig sitt slut. Men än återstår ett några få veckor där programmets nuvarande åtta deltagare, ska bli till en ensam vinnare. Kvar i programmet finns än så länge Christoffer Hammarlöf, Sandra Öder, Viktor Bergström, Sebastian Västerlund, Nebil Davidssom, Asiatou Touray, Artin Ghookassi och Tora Branström

Läs mer: Efter sveket i "Farmen" – så ser relationen mellan Viktor och Eddie ut idag

Inhyrda djur i "Farmen"

Men förutom deltagarna, finns det djur med i programmet. Djuren bor tillsammmans med farmarna på Norra Brandstorp i Smålands idyllen. Enligt mentorn Hans Wincent, hyrs djuren in inför varje säsong.

– De hyr vi in från olika lantbrukare eller sådär. Vi hyr in eller köper in beroende på vad det är för typ av djur, säger han till Nyheter24

Djuren som produktionen köper in, får ibland nya hem hos programmets deltagare. En av katterna hamnade hemma hos en Sandra Öder enligt Nyheter24.

– Det kommer varje år frågor om vad som händer med de där urgulliga kattungarna. De hittar vi ju nya hem till förstås. Och likadant om det skulle vara några höns eller något annat som vi köpt ser vi till att de får nya hem, säger Wincent.

Djuret dog på inspelningen av "Farmen"

Men det är inte alla djur som får en lyckligt hem. I veckan kom det fram att en av hönsen saknades på gården. 

– Vi har en liten tragedi som har hänt. En höna har blivit tagen, av förmodligen en räv, säger Christoffer Hammarlöf i programmet. 

Det visar sig att det skett en miss när en annan deltagare räknade in hönsen kvällen innan. En som ställer sig kritisk till händelsen är Artin Ghookassi, som menar på att farmarna behöver ta större ansvar. 

– En höna har blivit tagen inatt, vi har ju ansvar för dem, säger han och fortsätter: 

– Det är ju ett resultat av att man tog för givet att alla visste samma sak. Hönan dog ju på grund av bristande rutiner. 

Läs mer: Därför lämnade Karin Kollberg "Farmen" 2023: "Något jag inte kan stå för"

Spår av fjädrar där hönan dog i "Farmen". Foto: TV4.