Trendigaste hårfärgerna 2023

Trendiga hårfärger 2023
Trendiga hårfärger 2023. - Foto: Paloma LaMadreInspirada/Unsplash, Netflix
Dela på Pinterest
Här hittar du de trendigaste hårfärgerna för 2023 – är det detta år du tar steget och färgar håret svart?

Varje år kommer nya trender och för håret är det inget undantag. När det kommer till frisyrer och färger kan det vara svårt att hänga med på allt nytt som blir populärt, ena dagen är det en 90-tals föning som gäller, och andra dagen en "butterfly cut". 

Vilka hårfärger trendar 2023?

Vår lista på årets trendigaste frisyrer hittar du här – men nu är det färger som gäller! Vi har gjort en lista på årets trendigaste looks när det kommer till färg, slingor, nyanser och allt som hör till.

Varma toner

Först ut har vi de varma tonerna. Tidigare har det varit populärt med kalla nyanser i håret och många har lagt ner mycket tid och pengar hos frisörer för att få till den perfekt askiga färgen. Nu gör varma toner comeback och en naturligare look har blivit mer populär.

Guld, bronze och rosé

I år trendar de metalliska färgerna. Någon som var snabb på den bollen var Hailey Bieber i början av året med hennes bronze-färgade hår. 

"Framing"

En trend som följt med oss från de senaste åren är "framing", vilket innebär att du färgar luggen ljusare än resten av håret för att rama in ansiktet. Många väljer att använda trenden naturligt men bara någon nyans ljusare än resten av håret, men i år har det även blivit fler och fler som kör på större kontraster.

Aprikos-rött

En röd färg med orangea nyanser som är något ljusare än kopparfärgat hår. 

"Gemeni hair"

Om du är en person som har full koll på Pinterest, då har du säkert sett denna trend redan. "Gemini hair" innebär att du färgar håret i två helt olika färger, perfekt för den som inte kan bestämma sig! Denna typ av färgning var populär redan år 2010 och har nu gjort comeback.

Djup svart

I sann Wednesday Adams anda har svart hår blivit populärt. Jenna Ortega som spelade i serien "Wednesday" har inspirerat med sitt kolsvarta hår och gjort det till en av årets hetaste trender.