Få tillbaka glansen: 5 mirakelkurer för torrt hår

Tjej med glansigt och mjukt hår.
Mirakelkurer för torrt hår. - Foto: Element5 Digital​/Unsplash/Pexels​
Dela på Pinterest
Här hittar du fem tips på mirakelkurer du kan köpa eller göra hemma som skonar ditt vinter-torra hår!

Artikeln innehåller reklamänkar.

Efter en sommar med mycket sol på håret och sedan en vinter med torr luft är det inte konstigt att håret tar skada. Har du dessutom inte tagit dig tiden att ge håret kärlek blir det ännu värre. Det kan kännas hopplöst att ge sig in i djungeln av mirakelkurer för torrt hår, vissa föredrar dyra produkter och andra enkla huskurer. 

5 mirakelkurer för torrt hår

Vi har samlat fem tips på mirakelkurer för ditt torra hår och hoppas att det ska finnas något för alla, både för en stor och för en liten budget. 

1. Olaplex Hair Perfector No.3

Denna mask använder du efter du tvättat rent håret och den reparerar, återfuktar och stärker håret på djupet. Den passar alla hårtyper och är paraben- och sulfatfri samt vegansk. Du hittar inpackningen här!

2. Varma oljor

En metod att använda sig av kan vara att värma olja – INTE koka! Antioxidanterna i oljan återfuktar håret och du kan använda till exempel kokosolja, olivolja, avokadoolja eller mandelolja. Värm en mängd som du tror räcker till hela ditt hår och massera sedan in oljan på djupet. Låt den sitta så länge du själv önskar, vill du ha den över natten kan du skydda dina lakan med en hårmössa. Tvätta sedan ur noggrant med schampoo. 

Kokosoljan hittar du här!

3. K18 Leave in molecular mask

Den här masken tar fyra minuter för att börja verka och du behöver inte skölja ur den! Masken gör håret mjukare, mer elastiskt och både reparerar och stärker ditt torra hår. K18Peptide™ är en molekyl som blivit en stor trend inom hårvärlden och det är kliniskt bevisat att den kan reparera skador på håret på endast fyra minuter.

Duscha håret och använd endast schampoo, därefter handdukstorkar du håret och applicerar masken. Här kan du köpa produkten!

4. Hemmagjord mask med honung, avokado och olivolja

Blanda en egen mask hemma på honung, avokado och olivolja. Ta fram en skål och häll i 1,5 deciliter honung, 4 matskedar olivolja och en halv mosad avokado. Blanda ingredienserna väl och applicera i hela håret. Låt sitta i ungefär 30 minuter och skölj sedan ur noggrant.

Har du inte tid eller ork att göra en egen hårmask så kommer denna hårmask från Davines göra magi för ditt hår, du hittar den här!

Foto: Kimia Zarifi/Unsplash

5. Ägg-metoden

Den här husmorskuren kanske du tycker låter lite konstig, men den funkar! Faktum är att ägg har använts länge för att behandla torrt hår hemma då proteinet i äggen som stärker och återfuktar håret.

Vispa upp 2 ägg, du kan använda hela eller bara gulan, sedan tillsätter du lite ljummet vatten. Vill du så kan du även tillsätta både honung och citronjuice. Blanda ihop och tillsätt äggblandningen i håret, massera in noggrant i både hårbotten och längderna. Låt det verka i cirka 10 minuter innan du tvättar ur den. 

Undvik värme när du använder ägg-masken så skölj ur den med svalt vatten, annars kan äggulan koagulera.

Läs även:

Latte makeup – produkterna du behöver till sminktrenden

Sminktrender– två sminklooks att göra i sommar

Hur får man håret att hålla? – 8 tips för en hållbar frisyr