Det ska Farmen-vinnaren göra för vinstpengarna

Nebil Davidsson.
Nebil Davidsson vann Farmen 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Nebil Davidsson vann Farmen 2023 och en halv miljon kronor. Det här ska han göra för vinstpengarna.

Tio veckor och 51 avsnitt senare, har årets säsong av Farmen nått sitt slut. Efter spännande kamper i tinget, hårt arbete på gården och starka känslor mellan deltagare, har en vinnare korats. 

Vem vann Farmen 2023?

Efter en rafflande final, där det stod lika inför sista frågan, var det till slut Nebil Davidsson som vann Farmen 2023. Tora Brandström landade en hederlig andraplats. 

– Jag är mest stolt över att jag har vågat. Jag har vågat ta för mig och vågat testa nya saker och att jag vågade tro på mig själv när det faktiskt gällde, sa Nebil i programmet efter vinsten.

Läs mer: Vinnaren i Farmen 2023: "Det här trodde jag aldrig"

Det ska Nebil Davidsson göra för vinstpengarna i Farmen

Det var en känslosam Nebil som vann säsong 16 av Farmen. Han åkte hem från Norra Brandstorp som "Årets farmare" och en halv miljon kronor rikare. Tidigare i programmet har han berättat vad han planerat göra för vinstpengarna. 

– Jag skulle ge tillbaka till de som har anmält mig till det här. Största delen av vinsten skulle absolut gå till de nära och kära som har anmält mig. Vill de resa så reser vi, vill de köpa en pool så köper vi en pool, de väljer. 

Det här skulle de andra gjort för vinstpengarna – om de vann

Men även de andra deltagarna berättade i programmet vad de hade gjort om de kammade hem vinstsumman. 

Tora Branström kom på andraplats i Farmen, det är skulle hon gjort för vinstpengarna om hon vann: 

– Jag har lovat min lillasyster att vi ska ut och resa om jag tar hem det här, så jag vill verkligen ta hem det för hennes skull, säger Tora Brandström. 

Viktor Bergström åkte ut i semifinalen och kom på en delad tredjeplats. Det här skulle han gjort för en halv miljon kronor: 

– Jag har ett dåvarande spelmissbruk där jag hade mina lögner. Skulle jag råka gå och vinna Farmen så går vinstpengarna rakt in till min mamma, då hon har hjälp mig något enormt och stöttat mig. Men framför allt kunna ge något tillbaka, säger Viktor Bergström. 

Asiatou Touray landade en delad tredjeplats med Viktor. Om hon vann, skulle hon ha gjort det här för vinstpengarna. 

– Jag kommer investera i mitt egna cateringbolag som jag har i Stockholm, jag vill öppna restaurang. Sen vill jag även öppna restaurang nere i Gambia, säger Asiatou Touray.