Recept: Goda efterrätter som imponerar på dina påskgäster

Goda efterrätter att servera i påsk
Goda efterrätter att servera i påsk. - Foto: Jennifer Burk/Lauren Gray/Unsplash
Dela på Pinterest
Här hittar du våra fem bästa tips på efterrätter att baka till påsken som går hem hos alla!

Ska du stå för efterrätten i påsk men har svårt att komma på vad du ska baka? Då har du kommit rätt. Här hittar du våra bästa tips på efterrätter som går hem hos de flesta och som kommer att smaka utsökt efter påskmaten!

Efterrätter att baka i påsk

1. Banoffee paj

Denna paj är både enkel att baka och smakar gott! Receptet går dessutom snabbt att göra och det är billigt. På en pajbotten gjort av digestivekex, smör och socker skivar du banan och lägger ovanpå tillsammans med kondenserad mjöl och vispgrädde.

Till receptet.

2. Saffranspannacotta

Om du vill du följa påskens gula tema passar en pannacotta med smak av saffran perfekt. Servera efterrätten i ett fint coupe-glas tillsammans med en bärkompott i botten och några blad mynta på toppen.

Till receptet.

3. Vit kladdkaka med syrliga frukter

En kladdkaka sitter aldrig fel, men till påsken kan det vara kul att uppgradera den till en vit kladdkaka. Toppa med en kompott gjord på mango och lime tillsammans med några skivor jordgubbar.

Till receptet.

4. Key lime pie i glas

Denna efterrätt är perfekt efter en middag med sin både syrliga och söta smak. Digestivekexen tillsammans med den kondenserade mjölken och den syrliga limen skapar en perfekt balans ihop.

Till receptet.

5. Påsktårta med smak av hallon och kokos

Vill du göra en enkel och snabb tårta passar denna gjord på hallonmousse och färdiga tårtbottnar perfekt.

Till receptet.