Ska du stå för efterrätten i påsk men har svårt att komma på vad du ska baka? Då har du kommit rätt. Här hittar du våra bästa tips på efterrätter som går hem hos de flesta och som kommer att smaka utsökt efter påskmaten!
MISSA INTE: Ciara Zelmerlöw: Längd, ålder, barn och krisen med Måns
Efterrätter att baka i påsk
1. Banoffee paj
Denna paj är både enkel att baka och smakar gott! Receptet går dessutom snabbt att göra och det är billigt. På en pajbotten gjort av digestivekex, smör och socker skivar du banan och lägger ovanpå tillsammans med kondenserad mjöl och vispgrädde.
Ingredienser:
- 100 gram smör.
- 1/3 dl strösocker.
- 200 gram digestivekex.
Fyllning:
- 1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk.
- 1/2 tsk flingsalt.
- 2 bananer.
- 3 dl vispgrädde.
- 50 gram mörk choklad.
2. Saffranspannacotta
Om du vill du följa påskens gula tema passar en pannacotta med smak av saffran perfekt. Servera efterrätten i ett fint coupe-glas tillsammans med en bärkompott i botten och några blad mynta på toppen.
Ingredienser:
- 2 gelatinblad.
- 1/2 gram saffran.
- 1 sockerbit.
- 5 dl vispgrädde.
- 3/4 florsocker.
- Ev citronsaft.
Körsbärskompott:
- 250 gram frysta, urkärnade körsbär.
- 2 krm stötta kardemummakärnor.
- 50 gram syltsocker.

3. Vit kladdkaka med syrliga frukter
En kladdkaka sitter aldrig fel, men till påsken kan det vara kul att uppgradera den till en vit kladdkaka. Toppa med en kompott gjord på mango och lime tillsammans med några skivor jordgubbar.
Ingredienser:
- 150 gram smör.
- 100 gram vit hackad vit choklad.
- 3 dl strösocker.
- 2 dl vetemjöl.
- 1 krm salt.
- Rivet skal av 1-2 limefrukter.
- 1 msk pressad limesaft.
- 3 ägg.
- 150 gram tärnad fryst mango.
Garnering:
- Jordgubbar.
- Strimlat limeskal.
4. Key lime pie i glas
Denna efterrätt är perfekt efter en middag med sin både syrliga och söta smak. Digestivekexen tillsammans med den kondenserade mjölken och den syrliga limen skapar en perfekt balans ihop.
Ingredienser:
- 7 digestivekex.
- 50 gram smör.
- 5 äggulor.
- 1 burk sötad kondenserad mjölk.
- Saft och skal från en lime.
- 3 del vispgrädde och skal från 1 lime.
5. Påsktårta med smak av hallon och kokos
Vill du göra en enkel och snabb tårta passar denna gjord på hallonmousse och färdiga tårtbottnar perfekt.
Ingredienser:
- 2 paket färdiga tårtbottnar.
Hallonmousse:
- 2 gelatinblad.
- 100 gram vit choklad.
- 5 dl frysta hallon.
- 1 dl strösocker.
- 2 dl vispgrädde.
Garnering:
- 100 gram kokosflingor.
- 2 droppar gul hushållsfärg
- 3 dl vispgrädde.
- 1 påse påskägg med marsipan.
- Citronmeliss.
- Eventuellt färska hallon.

LÄS MER: