Tips på vad du kan äta när du inte orkar laga mat

Tips på vad du kan äta när du inte orkar laga mat. - Foto: Franco DeBartolo/Unsplash Poonam Dhinam/Unsplash Nathan Dumalo/Unsplash
Dela på Pinterest
En snabb pesto pasta, soppor och tacos med fiskpinnar. Här hittar du tio idéer på enkla rätter att laga när du egentligen inte orkar.

Kommer du hem ibland efter en lång dag och har lämnat all ork kvar på jobbet eller skolan? – vi också! Det kan vara frestande att beställa hämtmat sådana dagar och ibland ska man unna sig det, men oftast mår både plånboken och kroppen bättre av hemlagat. Här hittar du åtta enkla och snabba tips på maträtter att laga när du inte orkar. 

Tips på vad du kan äta när du inte orkar laga mat

1. Tortellini med pesto

Något som går väldigt snabbt att göra är pasta och färsk fylld tortellini är perfekt när man inte orkar laga mat. Koka ett paket av den färska pastan och har ner en klick pesto när den är klar. Vill du piffa upp pastan lite mer kan du ha i en skvätt matlagningsgrädde med peston och sedan toppa med parmesan.

Läs mer: Bäst Brunchbuffe i Stockholm 

2. Soppa

Ett enkelt knep som kräver noll energi är att köpa hem en god soppa och värma på spisen. Det finns mängder av olika soppor i affären och det finns garanterat något som passar alla.

3. Tortillapizza

Supergott, snabbt, enkelt och ett något nyttigare alternativ till vanlig pizza! Allt du behöver är tortillabröd sedan är det bara att toppa med allt du tycker om och in i ugnen, passar perfekt i samband med en kylskåpsrensning.

4. Tacos med fiskpinnar

Den här trenden startade några år sedan och är ett perfekt alternativ när energin inte räcker till. Lägg in fiskpinnarna i ugnen eller till och med brödrosten, sedan kan du göra en god fisktacos i ett tortillabröd med det du hittar i kylen som passar till!

Läs mer: Baka snabbt - recept

5. Rester!

På tal om kylskåpsrensning så är rester perfekt när man inte orkar laga mat. Kombinera der som finns kvar hemma och se vad det kan bli! 

6. Plockmat - tapas style

Om du vill ha en lyxigare middag utan att behöva laga något är plockmat ett perfekt alternativ. Köp hem lite ostar, chark, oliver eller kanske skaldjur och njut av att inte ha behövt starta ugnen för något av det!

7. Omelett

Har du många ägg hemma kan du slänga ihop en snabb omelett med det du hittar i kylen. Det kan vara grönsaker, en skvätt grädde, parmesan eller varför inte en blandning av allt?

8. Take-away

Ibland är hämtmat det bästa alternativet och det man vill ha mest. Unna dig god hämtmat och njut av att inte ha behövt lyfta ett finger för att tillaga den.

Mat