Filippa Toremos avslöjande i ny dokumentär – bor ihop med barnets pappa

Filippa Toremos avslöjande i ny dokumentär – bor ihop med barnets pappa
Filippa Toremo syns i en SVT Edit-dokumentär där tittarna får följa med på hennes resa. Hon avslöjar även att hon idag bor ihop med barnets pappa. - Foto: Skärmdump/SVT EDIT, Skärmdump/Instagram/@filippatoremo
Dela på Pinterest
Influencern Filippa Toremo blev nyligen mamma till en liten pojke. Nu släpper SVT Edit en dokumentär om 26-åringens resa från att ha fått reda på sin graviditet i vecka 23, till att hon genomgår en förlossning. Toremo har under resans gång varit mycket varsam med att dela information om barnets pappa, men avslöjar nu att de blivit sambos.

I oktober 2022 publicerade influencern Filippa Toremo en video där hon gick ut med en livsomvälvande upptäckt: Hon var gravid och påväg in i graviditetsvecka 25. 

Den första videon följdes därefter av fler videos där Filippa berättade mer om sina känslor och tankar. Filippa berättade då ett flertal gånger att hon inte är tillsammans med pappan till barnet, men att de är vänner idag. 

Filippa Toremo i dokumentär för SVT Edit

Under torsdagen släpps dokumentären "Gravid utan att veta" på SVT Edit, där tittarna får följa med Filippa Toremo under sin resa från gravid till nybliven mamma.

I dokumentären berättar Filippa att hon, så fort hon plussade på stickan, kände att hon behövde berätta för pappan till barnet. Detta eftersom pappan till barnet var och är en vän till henne.

– Det var som en chock för honom också, berättat Filippa Toremo i dokumentären.

Funderade först på adoption

Efter gravidupptäckten gick tankarna fram och tillbaka för Filippa Toremo. Tiden för abort var förbi, och hon funderade därför på om den bästa utvägen för henne var att adoptera bort barnet. 

I dokumentären förklarar hon att både hon och barnets pappa först var överens om att inte behålla det, och hon gick därför vidare för att ta reda på mer om hur en adoption går till. Men omkring en månad efter kontakten kring en eventuell adoption förändrades Toremos tankar. 

– Jag tror att jag började tänka på att behålla barnet efter en månad. I den här vevan så fick jag kontakt med en kurator, och när jag själv började tänka tanken på att behålla det var det fortfarande viktigt att inte dela det med någon. Jag var så rädd för de tankarna från början, säger hon i dokumentären.

Bestämde sig för att behålla barnet

Därefter bestämde hon sig för för att behålla barnet.

– Nu har även pappan landat i det mer och mer vilket känns väldigt fint och otroligt, säger en gravid Filippa Toremo i dokumentären. 

Hon berättar även att pappan kommer vara delaktig, men att de kommer göra den här resan på sitt egna sätt.

I vecka 41 börjar Filippa få värkar och den 27 februari 2023 föds Filippas son, Todd

Filippa Toremo bor ihop med barnets pappa

Bara någon dag efter Todds födsel flyttade Filippa och Todd till en ny, lite större lägenhet. Men det är inte bara hon och lilla Todd som bor i lägenheten, utan även Todds pappa.

– Så nu bor jag och Todd här. Men inte bara jag och Todd, utan jag och pappan till barnet bor faktiskt här tillsammans. Det bara blev så. Vad sjukt, jag tänkte att jag sulle göra allt själv, berättar den nyblivna mamman i dokumentären och tillägger:

– Så blev det bara ännu bättre. Det blev liksom en liten familj till slut. Jag tittar på dem två ibland och tänker "hur blev det så här".

Filippa beskriver därefter hur pappan till barnet satte sig ner på huk och brast ut i tårar när han för första gången fick se sitt barn. 

– Det fina är att det blev så bra till slut, säger Filippa Toremo avslutningsvis i dokumentären.