Michel Tornéus: Tiden som elitidrottare, familj, TV och nya livet

Allt om Michel Tornéus - ålder, familj, sociala medier
Allt om Michel Tornéus - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Pavel Koubek/TT
Dela på Pinterest
Här hittar du allt du vill veta om före detta elitidrottaren och Hela kändis-Sverige bakar-aktuella Michel Tornéus.

Michel Tornéus är aktuell i TV-programmet "Hela kändis-Sverige bakar" där han tillsammans med modellen Filip Kaspersen Lamprecht tävlar i bakning mot andra svenska kändisar. Men innan Tornéus hamnade i TV-rutan har han ett före detta liv som elitidrottare och han har det svenska rekordet i längdhopp på 8,44 meter. Fram till och med 2015 hade han nio svenska mästerskapsguld i längdhopp och ett i tresteg. 

Här hittar du allt du vill veta om elitidrottaren som idag lever ett helt nytt liv!

Michel Tornéus: Bakgrund, ålder och längd

Michel föddes 26 maj år 1986, vilket gör att han i skrivande stund är 36 år gammal. Han har ursprung från Kongo-Kinshasa från sin pappa och hans mamma är från Boden i Norrbotten, men han är uppvuxen och född strax söder om Stockholm, i Botkyrka.

Michel är 184 centimeter lång.

Michel Tornéus: Karriären som elitidrottare

När Michel var nitton år gammal slog han igenom som längdhoppare då han år 2005 hoppade 7,94 meter, vilket var en centimeter från svenska juniorrekordet då. Därefter tävlade han i junior-EM, U23-EM, inomhus-EM och även VM i Berlin år 2009. 

Under många år tävlade han för Hammarby IF i många konstellationer av EM, VM och OS och slog även fler rekord. Hans personbästa i längdhopp är 8,44 meter och han har 22 SM-medaljer samt 31 internationella medaljer mellan åren 2005 och 2018.

Från elitidrottare till skolbänken

Sedan Michel avslutade sin karriär har han skolat om sig helt. Han gick på Berghs School of Communication som ligger i Stockholm och är idag utbildad till PR-konsult med ett jobb som produktionsledare.

Han har även sedan idrottskarriären tog slut medverkat i en rad TV-program: 

  • År 2020 vann han Mästarnas Mästare mot Frida Hansdotter.
  • År 2021 kom han fyra i Let's Dance med danspartnern Jasmine Takács.
  • År 2023 är han med i Hela kändis-Sverige bakar tillsammans med Filip Kaspersen Lamprecht.

Har Michel Tornéus en partner?

Michel är väldigt privat när det kommer till livet bakom rampljuset, men det vi vet är att han har en sambo vid namn Gabriella och två döttrar vid namn Cleo och Leah. Tillsammans bor de i Segeltorp utanför Stockholm.

Vad heter Michel Tornéus på sociala medier?

På Instagram hittar du Michel under namnet @micheltorneus. Där har han över 14 tusen följare och läggar ut bilder på allt roligt han gör!