Emilio Ingrosso: Karriären, familjen och livet i Spanien

Allt om Emilio Ingrosso - Foto: FameFlynet Sweden/STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Idag är han kanske för många mest känd som Bianca, Benjamin och Oliver Ingrossos pappa. Men Emilio Ingrosso hade en karriär i strålkastarljuset redan innan barnen och lever idag ett minst sagt intressant liv. Läs mer om Emilio här!

Namnet Ingrosso känner många igen och det har nog inte undgått någon att familjen är en av Sveriges mest omtalade för tillfället. Stjärnskotten Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso dominerar kändisvärlden båda två medan Oliver Ingrosso tagit sig högt upp i restaurangbranschen.

Något dessa tre har gemensamt är pappan, entreprenören och musikproducenten Emilio Ingrosso. Han syns och hörs en del i Sverige, men också utomlands. Här kan du läsa mer om honom!

Emilio Ingrosso: Familj och bakgrund

Emilio är en italiensk-svensk man född den 16 april 1965 i Farsta, en förort i södra Stockholm. Idag är han 57 år gammal och är som sagt pappa till barnen Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso. Hans brorson är även kända musikern Sebastian Ingrosso från bandet Swedish House Maffia.

Bror till Vito Ingrosso

Emilio Ingrosso är bror till Vito Ingrosso, även han musiker och dansare. Emilio och Vito dansade bakom Pernilla Wahlgren, bland annat när hon tävlade i Melodifestivalen på 80-talet.

Mamma och pappa

Emilios pappa heter Carmine Ingrosso och hans mamma heter Carmina Ingrosso. Faktum är att de inte bara är gifta och föräldrar till Emilio och Vito, utan också kusiner.

Emilio var tidigare gift med folkkära Pernilla Wahlgren. Paret var tillsammans i nio år, mellan 1993-2002. 

Idag är han gift med Åsa Ingrosso och de bor tillsammans i Palma på Mallorca och i Stockholm.

Emilio Ingrossos breda karriär

Tillsammans med sin bror startade Emilio gruppen "Solid Base" i början av 1990-talet. Gruppen blev populär i Sverige och Europa med hits som "You Never Know" och "Mirror Mirror". Emilio har också producerat musik för andra artister som Dr. Alban, E-Type och Ace of Base. Han var även professionell dansare, vilket han var då han träffade Pernilla.

Relationen med Pernilla Wahlgren

Emilio och hans familj har många gånger talat öppet om relationen mellan honom och Pernilla Wahlgren. Under många stunder var relationen stormig och slutade tillslut i en jobbig skilsmässa. Idag pratar inte det dåvarande paret mycket om sin relation men de har synts ihop vid flera tillfällen och verkar gå ihop bättre som vänner. 

Steget in i restaurangbranschen

Idag är Emilio även en välkänd krögare i Sverige tillsammans med sin fru Åsa. Tillsammans har paret restaurangerna La Perla, Scarpetta och Omino i Stockholm, samt restauranger i Palma.

Restaurangerna blev snabbt populära i Sverige och serverar, som väntat, italiensk mat. En i Sveriges kändiselit som är en stående kund är bland andra Tommy Körberg, en god vän till Emilio sedan långt tillbaks.

Följ Emilio Ingrosso på sociala medier

Vill du som många andra börja följa Emilio och hans händelserika liv tillsammans med frun Åsa och sina stjärnskott till barn, då hittar du honom under namnet @emilioingrosso på Instagram!