Emilio Ingrosso

Emilio Ingrosso föddes 16 juli 1965, han är idag 53 år gammal. 


Emilio träffade Pernilla Wahlgren år 1985. De var gifta 1993-2002 och fick under tiden som gifta tre barn tillsammans. De skilde sig år 2002 och tiden under samt efter skilsmässan var stormig för paret både privat och mycket i media.


Emilio och Pernilla fick alltså barnen Oliver, Bianca och Benjamin tillsammans.  


Oliver Ingrosso, född år 1989. Han är idag musikproducent och har gjort samarbeten med bland annat Avicii. 
Bianca Ingrosso, född år 1994. Bianca jobbar idag som influencer, bloggare och mediepersonlighet. Hon medverkar i tv-programmet "Wahlgrens Värld" tillsammans med sin mamma.
Benjamin Ingrosso, född år 1997. Benjamin jobbar idag som artist och låtskrivare. 


Emilio äger och driver restaurangen "La Perla" idag tillsammans med sin fru Åsa Ingrosso. Restaurangerna finns på två ställen i Mallorca och båda två är succéer. De heter "La Perla in Santa Catalina" och "La Perla in Portals Hills". Emilio jobbade som dansare och koreograf tidigare. Emilio dansade och koreograferade till flera av Pernillas shower på 1980-talet. I slutet av 1980-talet var Emilio medproducent till tre av Pernilla album också. 


Emilio träffade sin fru, då Åsa Björling, på Mallorca år 2012. De gifte sig år 2015. Åsa hade då jobbat som bland annat keramiker och som platschef på ett kontorshotell. Åsa behövde en nystart efter en separation och åkte till Mallorca för att se över möjligheter där. I en intervju med VT berättar Åsa att hon och Emilio snabbt parades ihop och klickade direkt. 


Tillsammans med hustrun Åsa och deras tre hundar bor Emilio idag på Mallorca i ett stort, fint hus. Det var efter skilsmässan med Pernilla som Emilio valde att flytta till dit. Emilio kände att relationen med barnen tog stryk genom hans flytt trots att den för honom behövdes, berättar han i en intervju för Hälsoliv. Idag är relationen med barnen reparerad, de ses flera gånger om året och har det underbart tillsammans. 


Du kan följa Emilio på Instagram under namnet @emilioingrosso.


1