Caroline Persson visar upp otäcka upptäckten efter Robinson: "Ingen berättar"

Caroline Persosn visar upp mängden hår hon tappade efter sin medverkan i Robinson 2023. - Foto: TV4 och Tiktok/@kebabcarro1
Dela på Pinterest
Caroline Persson kämpade till sig en nionde plats i 2023 års upplaga av Robinson. Nu visar hon upp stora håravfallet som drabbade henne när hon kom hem från inspelningen.

Långköraren Robinson har i över 20 år underhållit tittarna med spännande tävlingar, känslosamma ögonblick och vackra naturbilder. 2023 års upplaga av äventyrsprogrammet spelades in i Langkawi, Malaysia, där 21 förväntansfulla och tävlingssugna deltagare påbörjade äventyret.

En av deltagarna var 25-årige Caroline "Carro" Persson som började sin medverkan i lag syd och blev snabbt en omtyckt karaktär bland tittarna.

Läs mer: Robinson-Dennis hyllas efter ärliga orden om uppväxten: "Berörd till tårar"

Robinson-Carro om cancerbeskedet

Halvvägs in på säsongen berättade Caroline om att hon som 18-åring drabbades av levercancer, beskedet fick hon kort innan hon skulle ta studenten och att risken att hon skulle överleva sjukdomen var liten. 

– Läkarna sa åt mig att inte googla, för att levercancer är en väldigt svår cancer och då kommer jag ihåg att det stod sju procents överlevnad, sa hon i programmet. 

Därefter kom hon med beskedet att hon idag är frisk. 

Läs mer: Robinson-Caroline om cancerbeskedet: "Stort risk att inte få leva"

Håravfallet efter Robinson

Carolines äventyr i Robinson tog slut veckan innan finalveckan och hon slutade på en nionde plats i tävlingen. Efter närmare 40 dagar på en öde ö utan varken mat eller förnödenheter var en en specifik sak som chockerade henne när hon kom hem – nämligen håravfallet. I en video på Tiktok visar Robinson-Carro upp mängden hår som hon tappar när hon borstar sitt hår. 

"Alla bara: 'var med i Robinson, det kommer bli skitkul', men ingen berättar att man förlorar halva sitt hår", säger hon i videon samtidigt som hon plockar tova efter tova från hårborsten. 

Men det stora håravfallet drabbade inte bara Caroline, i kommentarsfältet syns andra deltagare som var med om samma sak. 

"Det var heeeelt sjukt hur mycket man tappade?!", skriver Sophie Sörkvist. 

"Alltså jag vågade inte duscha för mitt hår slutade inte att trilla av. Blev ju stopp i avloppet", skriver Alva Trané. 

Varför tappar man hår? 

Vanligt är att en människa varje dag tappar mellan 50-150 hårstrån, är det mer är så räknas det som håravfall.Håravfall kan bero på ärftlighet eller vara en tillfällighet. Tillfälligt håravfall kan till exempel bero på sjukdomar, näringsbrist, läkemedel eller efter en förlossning. 

Källa: 1177.se