Klara Elvgren om händelsen efter förlossningen: "Chockad"

Klara Elvgren blev mamma till Ivy Rose i början av juni. - Foto: Foto: Instagram/@tanbyklara och STELLA Pictures/Robert Eklund.
Dela på Pinterest
Klara Elgren har blivit mamma till sitt första barn. Nu berättar hon om första mötet med dottern – som inte allt blev som hon tänkt sig.

Mångsysslaren Klara Elvgren, även känd som Tanbyklara, och pojkvännen Jhon Arboleda träffades första gången i ett dejtingprogram, närmare bestämt FBOY Island. Men det var inte förens paret kommit hem från inspelningen som det slog gnistor på riktigt mellan dem. 

Här kan du läsa mer om hur det gick till när Klara och Jhon blev ett par.

I början på januari kunde Klara och Jhon berätta den glada nyheten att de väntade barn tillsammans och fem månader senare, den 4 juni, välkomnade de en dotter som fick namnet Ivy Rose

"Vår älskade dotter kom till världen 12:07", skrev Klara i en händelse på Instagram innan hon senare även delade en bild med familjens nya tillskott. 

Läs mer: Klara Elvgrens beslut för dotterns skull: "Lättast"

Ärliga orden om första mötet med dottern

Under den första tiden med dottern har Klara varit generös med att dela bilder och videos från familjens nya vardag. På sin Youtube-kanal har den nyblivna mamman även delat en öppenhjärtig och ärlig video från förlossningen, en video som i skrivande stund har fått närmare 500 000 visningar.

Men det första dygnet med bebisen var inte en dans på rosor för paret. I en frågestund på Youtube berättade både Klara och Jhon att det tog tid för dem att känna ett starkt band för dottern Ivy, något om de upplever är ett tabubelagt ämne.

– För mig var det inte den här direkta kärleken när hon kom upp på mitt bröst, säger Klara och fortsätter: 

– Jag var chockad, jag hade klämt ut ett barn ut mitt underliv och det kändes som att någon hade sprängt en atombomb där nere och allt var bara surrealistiskt. 

Dagen efter förlossningen började Elgvgrens modersinstinkt att ta över hennes kropp och kärleken till dottern började kännas oändlig. Men paret poängterar att det är okej, och väldigt vanligt, att det tar olika lång tid att känna något för sitt barn. 

– Man ska inte pressa sig själv heller att behöva känna någonting eller inom en viss tid känna någonting. Det är mitt barn, självklart kommer jag älska det barnet över allting annat, men man måste få växa in i det och det är okej att inte känna det första sekunden barnet kommer ut.