Alice Stenlöf talar ut om tuffa tiden: "Då mådde jag som sämst"

¨
¨ - Foto: Instagram @vadfanhandepodden / @alicestenlof
Dela på Pinterest
I podcasten "Vad fan hände" pratar Alice Stenlöf och Klara Elvgren om samhällets kroppsideal och Alice talar ut om när hon hade det som tuffast.

Vännerna är två av Sveriges mest framgångsrika influencers för tillfället med 420 respektive 270 tusen följare på Instagram. Alice Stenlöf, 27 började karriären med ett stort skjut uppåt efter att hon startade en podcast med Bianca Ingrosso och därefter har följarna ökat stadigt. 2019 startade hon sitt eget klädmärke A-DSGN, vilket har hyllats av många.

 Klara Elvgren, 33,  började karriären med spray tan och knöt på så sätt många kontakter. Hon har numera lagt det på hyllan efter att följarskaran växt sig så pass stor att hon kan leva på sina sociala medier. Hon har även programlett programmet FBOY Island som sändes första gången i Sverige 2023.

Pratar öppet i podcasten

Alice och Klara startade sin podcast Vad fan hände i april 2023. I avsnitten pratar de om allt mellan himmel och jord, bland annat om Klaras nya liv som mamma och Alice' nya kärlek, som hon nyligen hyllats för.

I podcastens senaste avsnitt pratar Alice och Klara om kroppsideal och tjejerna menar att det pågår en smalhets i och med att "heroin chick"-looken har blivit populär igen. 

– Det är ett ideal jag börjar tycka är läskigt, säger Klara om trenden.

De talar om pressen att se ut på ett visst sätt och om hur det inte alltid syns på någon att kroppsidealen påverkar den psykiska hälsan.

Alice Stenlöf talar ut om tuffa tiden

Under en period i Alice liv mådde hon inte så bra, berättar hon i avsnittet. Hennes psykiska mående påverkade hennes sätt att se på sig själv, vilket i sin tur ledde till att hon gick ned i vikt.

Angående den pågående smalhetsen berättar Alice om tiden när hon själv mådde dåligt.

– När jag mådde som värst hade jag ingen aptit, jag hade väldigt mycket ångest och var väldigt självkritisk. I och med det gick jag ned mycket i vikt.

Sedan fortsätter hon med att berätta om något hon aldrig pratat högt om förut.

– Perioden när jag mådde som sämst psykiskt och var smalare än vad jag någonsin varit, var också perioden som jag fick mer komplimanger än vad jag någonsin fått. Folk sa att jag hade en glow up och tyckte att jag hade blivit mycket snyggare.

Peppar unga tjejer att våga vara sig själva

Klara instämmer att hon varit i en liknande situation när det kommer till sin egen kropp och sedan avslutar vännerna med några peppande ord:

– Livet är för kort för att ni ska skippa saker på grund av hur ni ser ut. Lev ut och trotsa dina osäkerheter, för att livet är till för att leva, oavsett hur du ser ut.

Vi håller med Alice och Klara, du är fin precis som du är!